Watch Medier

Lundbeck klar til at søge USA-godkendelse til Alzheimers-middel

Lundbeck har mandag morgen offentliggjort toplinedata fra fase 3-studiet med et nyt middel til behandling af Alzheimers sygdom..

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Lundbeck og det danske medicinalselskabs japanske partner, Otsuka Pharmaceuticals, har mandag gode nyheder til investorer, der har afventet toplinedata fra et fase 3-studie med lægemidlet brexpiprazol i behandling af agitation - eller vredesudbrud - hos Alzheimers-patienter.

Data viser nemlig statistisk signifikante bedringer i forhold til behandling med placebo.

Det betyder, at selskaberne er klar til indsende registreringsansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), senere i år.

”Resultater fra et klinisk fase 3-studie af behandling af agitation hos patienter med Alzheimers viste, at patienterne, der blev behandlet med brexpiprazol, havde en statistik signifikant større reduktion i agitation sammenlignet med placebo,” skriver Lundbeck og Otsuka i en meddelelse.

Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, har tidligere vurderet, at Lundbeck - i tilfælde af positive resultater i studiet - vil stå med gode kort på hånden i forhold til på sigt at få et såkaldt blockbuster-middel i behandlingen af Alzheimers-patienters agitation.

Det vil sige et middel med en omsætning på over 1 mia. dollar om året.

Brexpiprazol er allerede markedsført under navnet Rexulti som kombinationsbehandling til voksne med svær depression og behandling til voksne med skizofreni.

Det er et af selskabets fire strategiske nøgleprodukter, og i første kvartal solgte Rexulti for 831 mio. kr. - en stigning fra 672 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2021.

Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs