Watch Medier

Danish Crown løfter afregningspris på svin efter syv ugers stilstand

Afregningsprisen til leverandørerne stiger 20 øre pr. kg svinekød i denne uge. Men sommerforbrug og faldende leverancer vil afgøre, om priserne skal yderligere op de kommende uger, melder kødkoncernen Danish Crown.

Foto: Janus Engel

Efter syv uger med en notering, der har ligget fast på 11,10 kr. pr. kg, vil Danish Crown for den kommende uge lægge 20 øre ekstra i afregningen for hvert kilo.

Det skyldes det faldende antal af slagtesvin på tværs af Europa, melder kødkoncernen i sin ugentlige markedsberetning.

Landmændene har kigget langt efter stigende priser, fordi produktionsomkostningerne i længere tid har oversteget afregningspriserne på svin.

”Lige nu er der balance mellem udbuddet og efterspørgslen i Europa, men alle aktører sidder på kanten af stolen og følger udviklingen, fordi tilførslerne af grise er faldende over hele Europa. Det taler for bedre priser, men hvornår det bliver sælgers marked er umuligt at spå om,” mener Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Han påpeger, at afsætningen af de mange udskæringer af grisen er meget afhængig af lande, vejrlig og feriestemning.

”Markedet udvikler sig vidt forskelligt fra land til land. I Tyskland er feriesæsonen for alvor i gang, og det mærkes på den indenlandske efterspørgsel. Andre steder i Europa er forbruget ganske godt. Det gælder blandt andet i Østeuropa,” udtaler markedsdirektøren.

Danish Crown er knap 100.000 grise bagefter og må derfor udsætte grise svarende til godt to dages slagtninger til den kommende uge. Man forventer at kunne reducere antallet af udsatte grise med knap 20.000 i første uge af juli.

Så sent som sidste uge udtrykte Danish Crowns topchef, Jais Valeur, at han undrer sig over, at markedspriserne ikke har været stigende i takt med de store fald i især tysk svineproduktion.

Danish Crown-topchef om stillestående svinekødspriser: ”Et meget mærkværdigt marked”


Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs