Ambu nedjusterer - skal spare 250 millioner

Medicoselskabet Ambu har nedjusteret resultatforventningerne til 2022/23. Samtidig betyder et nyt spareprogram på 250 mio. kr. nedlæggelse af 200 job globalt.
Foto: PR / Ambu
Foto: PR / Ambu

Ambu offentliggjorde onsdag aften sine foreløbige resultater for 3. kvartal i 2021/22, og kunne i samme åndedræt løfte sløret for et nyt spareprogram på 250 mio. kr. , fremgår det i en meddelelse fra selskabet.

Omsætningen for tredje kvartal landede på 1128 mio. kr., imens EBIT-resultatet endte på 42 mio. kr. Samtidig endte den organiske vækst i juli på 6 pct., hvilket er betydeligt under forventningerne, og som effekt byder fremtiden nu på besparelser samt nedjusteringer. Her lyder nogle af førstnævnte på, at man vil reducere medarbejderstaben med ca. 200 ansatte fra selskabets globale arbejdsstyrke.

Ambu tager bl.a. en stor nedskrivning på sit nyligt lancerede duodenoskop, der bruges til undersøgelser af tolvfingertarmen.

”Ambu er en fantastisk virksomhed med førende kompetencer inden for engangsendoskopi og en omfattende produktportefølje af høj kvalitet. Vi har haft store succeser, men også udfordringer. Jeg har vurderet situationen sammen med ledergruppen, og det er klart, at engangsmarkedet er fortsat meget attraktivt, men også at det tager længere tid end forventet at trænge ind i visse segmenter som duodenoskopi,” siger Britt Meelby Jensen, der er Ambus adm. direktør.

Salget af engangsendoskoper nåede op på 400.000 enheder for kvartalet og dermed i alt 1.263.000 enheder i årets første ni måneder, svarende til en salgsvolumenvækst på henholdsvis 4 pct. og 11 pct. i forhold til sidste år.

Ottende nedjustering på få år

Medicoselskabet venter i regnskabsåret 2021/22 nu at nå en organisk salgsvækst på mindst 4 pct. mod tidligere ventet mindst 13 pct., mens forventningerne til EBIT-marginen før særlige poster justeres til mindst 2 pct. fra tidligere ventet mindst 5 pct.

”Vi vil tage en mere fokuseret tilgang til innovation og salgseksekvering, samtidig med at vi forbliver dybt engagerede i begge dele. Vi vil også tilpasse os til at arbejde på en mere struktureret måde og modne vores processer. Som en konsekvens af beslutningen om at implementere disse ændringer, og med en udfordrende nuværende handel i juli, har vi desværre foretaget en betydelig reduktion i forhold til vores helårsforventning for 2021/22,” siger Britt Meelby Jensen og fortsætter:

”Vi er fortsat sikre på potentialet til at opbygge en stærk og bæredygtig højvækstvirksomhed, der leverer værdi til vores kunder, de patienter, vi betjener, og vores aktionærer.”

Det er ottende gang på få år, at Ambu offentliggør en nedjustering. Det er dog den første efter, at adm. direktør Britt Meelby Jensen tiltrådte i maj, hvor hun overtog efter Juan Jose Gonzalez.

Høreapparatkoncern udpeger ny chef for forretningsenhed målrettet det amerikanske marked

Novo Nordisk fortsætter imødeset studie - kan være medårsag til skuffelse

Bavarian Nordic får endnu en koppevaccineordre fra et ukendt land

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også