Watch Medier

ISS opjusterer forventningerne efter godt andet kvartal

For hele 2022 venter det globalt arbejdede serviceselskab ISS nu en organisk vækst på over 5 pct. mod tidligere ventet 4 pct.

Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix.

Serviceselskabet ISS opjusterer forventningerne til hele 2022 efter et godt andet kvartal.

Her var den organiske vækst på 8,0 pct., hvilket klart overgik analytikernes forventninger om 4,7 pct.

For hele 2022 venter selskabet nu en organisk vækst på ”over” 5 pct. mod tidligere ventet ”over” 4 pct.

Toplinjen viste sig også bedre end ventet i halvåret, da omsætningen landede på 36.943 mio. kr. mod 34.404 mio. kr. i samme periode sidste år.

Driftsresultatet (EBITA) før andre poster, men inklusive omstruktureringsomkostninger endte i første halvår på 1061 mio. kr. I første halvår af 2021 endte posten med et overskud på 508 mio. kr.

Samtidig ses driftsmarginen nu ende ”over” 3,75 pct. mod tidligere ventet ”over” 3,50 pct.

De frie pengestrømme ventes nu at ende på ”over” 1,5 mia. kr. i 2022 mod tidligere ventet ”over” 1,3 mia. kr.

”Resultaterne i første halvår markerer endnu en vigtig milepæl i vores finansielle turnaround. Jeg er glad for at se, hvordan det er blevet eksekveret i volatile markeder, mens vi også har etableret en ny driftsmodel til fremtiden,” siger Jacob Aarup-Andersen, der er administrerende direktør hos ISS, i regnskabet.

Serviceselskabet er nået langt med sit igangværende turnaround, og selskabets frasalgsprogram er nu også endeligt afsluttet.

”Med frasalget af ISS Portugal betrages frasalgsprogrammet nu som afsluttet. Målet om samlede indtægter på 2 mia. kr. er blevet nået,” skriver ISS i regnskabet.

Generelt kører det finansielle turnaround for ISS via OneISS-planen godt, lyder det fra selskabet selv. To ud af fire såkaldte hotspots har nu nået deres finansielle mål i strategiplanen, fremgår det af regnskabet.


Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs