Watch Medier

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

FLSmidth kan lægge en milliard oven i omsætningsforventningen. | Foto: FLSmidth/PR

FLSmidth har opnået så fine resultater i andet kvartal, at det børsnoterede ingeniørselskab hæver forventningen til årsomsætningen til 18,5-20 mia. kr.. Tidligere ventede selskabet en omsætning i år på 17,5-19 mia. kr.

Det endda på trods af, at selskabet er i fuld gang med at skrue ned for sine russiske aktiviteter, ligesom FLSmidth i lighed med mange andre selskaber har logistiske udfordringer med at få leveret komponenter til tiden.

Det er særligt mineudstyrs-divisionen, der oplever vækst med en fremgang i omsætningen på 19 procent i andet kvartal sammenlignet med samme kvartal sidste år, fremgår det af regnskabet for andet kvartal.

Divisionen forbereder sig aktuelt på at overtage tyske Thyssenkrupps mineudstyrsselskab, TK Mining. Alle formalia er på plads, og derfor kan overtagelsen træde i kraft med udgangen af denne måned.

FLSmidth omsatte i første halvår for 9,7 milliarder kroner, svarende til en fremgang på 25 procent.

Driftsresultatet voksede med 20 procent til 2,35 milliarder kroner, og nettoresultatet endte på 257 millioner kroner, svarende til en forbedring på 156 millioner kroner.

FLSmidth producerer fabrikker og udstyr til både mine- og cementindustrien verden over. Selskabet blev grundlagt tilbage i 1882 af maskinkonstruktør Frederik Læssøe Smith.

Selskabet har mere end 10.000 ansatte globalt, og der kommer yderligere 2000 til, når overtagelsen af TK Mining er fuldendt.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs