Watch Medier

Topdanmark foreslår et udbytte på knap 5 milliarder

Efter frasalg af Topdanmarks livs- og pensionsforsikring foreslår forsikringsselskabet et udbytte 4,8 mia. kr. til aktionærerne. Det svarer til 53,5 kr. per aktie.

Topdanmark lægger op til udbyttefest. | Foto: Pr

Topdanmark vil sende 4,8 mia. kr. i hænderne på aktionærerne efter regnskabet for 2022 og frasalget af koncernens livsforsikringsaktiviteter.

I tirsdagens årsregnskab foreslår Topdanmarks bestyrelse en samlet udlodning på 4815 mio. kr., repræsenterende 53,5 kr. per aktie.

Udbyttet svarer til en payout ratio på 235 pct.

Estimater indsamlet af Topdanmark viste en forventning hos analytikerne om et udbytte på 50,8 kr. per aktie svarende til en payout ratio på 208 pct.

Udbyttet består af et ordinært udbytte på 990 mio. kr. repræsenterende 11 kr. per aktie, hvortil kommer et ekstra udbytte baseret på salget af Topdanmark Liv på 3825 mio. kr. repræsenterende 42,5 kr. per aktie.

Mere fra Watch Medier

Topchef tør ikke garantere stop for fyringer

Postnord i Danmark har annonceret et farvel til flere hundrede ansatte på grund af lavere aktivitet og stigende omkostninger. Topchef tvivler på behov for nye sparerunder senere i år og afviser, at selskabet generelt er på skrump.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs