Watch Medier

GN Store Nords aktieudvidelse mødt med kursfald

GN Store Nords aktiekurs faldt kraftigt torsdag oven på meldingen om en stor aktieudvidelse og offentliggørelsen af årsregnskabet. Aktionærerne har lidt et værditab på 55 pct. over de seneste 12 måneder.

Foto: Gn Store Nord / Pr

Hvis man ser bort fra GN Store Nords opkøb, er selskabets salg af høretelefoner i GN Audio skrumpet syv procent det seneste år, viser selskabets årsregnskab torsdag. Samtidig fremgår det, at GN Store Nord skal ud at hente syv milliarder kroner ind ved salg af nye aktier.

Den kombination blev umiddelbart mødt med et skarpt ”nej tak” fra aktiemarkedet. Efter 15 minutters handel var GN Store Nords kurs faldet med omkring 20 procent. Senere på dagen mindskedes kursfaldet dog til 13-14 pct., hvilket indebærer, at aktionærernes værditab hen over de seneste 12 måneder kan opgøres til 55 pct.

Selskabets nye storaktionær William Demant Invest, der sidder på over 10 pct. af aktierne, oplyser til nyhedstjenesten Marketwire, at selskabet endnu ikke har besluttet, om det vil deltage i aktieudvidelsen ved at købe nye aktier.

Opkøb gav vækst

I 2022 GN Store Nords samlede forretning dog vokset, takket være opkøbet af virksomheden Steelseries, der udvikler computerudstyr som headsets og computermus, fremgår det af det nye årsregnskab.

GN Store Nord forklarer, at faktorer som krigen i Ukraine, inflation og en faldende forbrugertillid har gjort det svært for virksomheden i løbet af 2022.

Traditionelt har salget af høreapparater udgjort den største del af omsætningen.

Men det danske selskabs andet forretningsben, GN Audio, fortsætter med at spille en større rolle. Her udvikles og sælges høretelefoner og headsets.

Det er også her Steelseries indgår. Selskabet, som primært henvender sig til personer, som spiller computerspil, blev købt for otte milliarder kroner i slutningen af 2021.

Medvind til høreapparater

GN Hearing, hvor høreapparaterne sælges, har dog haft pæn medvind det seneste år med en vækst på fem procent organisk. Dette forretningsben omsatte alene for cirka 6,2 milliarder kroner.

I alt har selskabet omsat for knap 19 milliarder kroner i 2022. Det har ført til et overskud på 570 millioner kroner, hvilket ikke engang udgør en tredjedel af overskuddet i 2021.

Overskuddet har taget et stort skridt tilbage, selv om man aktivt har forsøgt at skære i sine udgifter sidste år.

Kapitaludvidelse

I regnskabet løfter GN Store Nord desuden sløret for, at man set i lyset af de nuværende markedsvilkår vil rejse syv milliarder kroner i kapital ved at udstede nye aktier.

De nuværende aktionærer vil få forkøbsret, lyder det.

En udstedelse af nye aktier vil typisk få den nuværende aktiekurs til at dale, da selskabets markedsværdi skal fordeles på et højere antal aktier.

Provenuet skal bruges til at tilføre GN ”finansiel fleksibilitet”, skriver selskabet videre.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs