Medie: Jysk supermarkedskæde lander rekordomsætning

Supermarkedskæden Løvbjerg rundede en omsætning på 1,3 milliarder i 2022, hvor kæden for første gang i 11 år åbnede en ny butik.
Foto: Joachim Ladefoged
Foto: Joachim Ladefoged

De 16 supermarkeder i Løvbjergkæden har sikret den familieejede virksomhed bag et godt år.

Løvbjerg kommer således ud af regnskabsåret 2022 med en rekord på toplinjen med 1,3 mia. kr., hvilket er en vækst på 3 pct. sammenlignet med 2021. Det skriver Dagligvarehandlen

På bundlinjen lander kæden et nettoresultat på 18,7 mio. kr., hvilket er betydeligt under de to foregående års overskud på henholdvis 27,3 mio. kr. i 2021 og 32,4 mio. kr. året før. Men adm. direktør Jesper Due kigger med tilfredshed på resultatet.

”Vores indtjening er cirka dobbelt så stor som i tiden inden corona, og det stemmer godt overens med den strategiplan, som vi lavede, inden nogen af os havde hørt om corona. Vi følger planen meget godt. Derfor er vi også tilfredse med det forgangne år, siger Jesper Due.

Første nye butik i 11 år

I november sidste år kunne Løvbjergs efter mange års tilløb endelig præsentere udvidelsesplaner. Her åbnede supermarkedskæden nemlig sin åbnet sin butik nummer 16.

Med åbningen af Løvbjerg i Frederikshavn var der nemlig gået 11 år uden butiksåbninger, og kæden har i dag 15 butikker i Jylland og en på Fyn.

”For mig er det ikke bare en butiksåbning. Det er også en ny epoke. Det er præcis 4268 dage siden, at vi sidst åbnede en butik. Det var i Fredericia i 2011. Derefter løb Løvbjerg ind i en årrække med underskud, hvor vi ikke kunne investere i ekspansion,” udtalte Jesper Due dengang.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også