Watch Medier

Credit Suisse brager i vejret ved handelsstart

Aktiekursen på Credit Suisse steg voldsomt ved handelsstart torsdag, efter at storbanken havde modtaget en livline fra den schweiziske centralbank på 50 mia. schweizerfranc.

Credit Suisse har fået likviditetsstøtte fra centralbanken. | Foto: Fabrice Coffrini

Aktierne i Credit Suisse stiger 40 pct. ved handelsstart torsdag, efter at den problemramte investeringsbank har fået et likviditetstilsagn fra den schweiziske centralbank på op til 50 mia. schweizerfranc.

Det skriver Bloomberg News

Onsdag dykkede aktien med 24,2 pct. til rekordlavpunktet 1,70 schweizerfranc på børsen i Zürich, efter at at hovedaktionæren i banken, Saudi National Banks bestyrelsesformand, Ammar Al Khudairy, afviste at investere mere i Credit Suisse .

Bekymringerne om den schweiziske storbanks likviditet er kommet i kølvandet af sidste ugesi kollaps af de to mindre amerikanske banker Silicon Valley Bank og Signature Bank, der i den seneste uge har skabt bekymringer for sundheden i det globale finansielle system.

Analytikerne ser generelt positivt på nattens melding om den schweiziske centralbanks intention om at stille 50 mia. schweizerfranc til rådighed.

Vontobel-analytiker Andreas Venditti vurdere, at Credit Suisses intention om at låne op til 50 mia. schweizerfranc og lancere købstilbud på gældsinstrumenter er et stærkt og vigtigt signal, som bør hjælpe med at berolige markederne.

Modsat ser Kian Abouhossein, analytiker hos JPMorgan, ikke likviditetsstøtten som værende nok.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs