Kursfald i Credit Suisse komplicerer torsdagens rentemøde i ECB

Den Europæiske Centralbank holder rentemøde torsdag, og det er ikke blevet et nemmere møde efter onsdagens uro om Credit Suisse.
Torsdag afholder Den Europæiske Centralbank rentemøde.
Torsdag afholder Den Europæiske Centralbank rentemøde.
AF MARKETWIRE

Onsdagens gevaldige kursfald i Credit Suisse på over 20 pct. har forplantet sig til resten af banksektoren og gør torsdagens i forvejen komplicerede rentemøde i Den Europæiske Centralbank endnu mere indviklet.

Det vurderer Sydbanks cheføkonom, Søren Kristensen.

Den europæiske banksektor bliver onsdag slået kraftigt tilbage, efter at en af storaktionærerne i Credit Suisse – en saudisk storbank – har udelukket flere investeringer i den hårdt pressede bank.

”Det er endnu en dosis af uønskede ingredienser i en allerede kompliceret cocktail for Den Europæiske Centralbank, inden centralbanken i morgen skal tage en ny stor beslutning om renten i eurozonen,” skriver Søren Kristensen i en kommentar.

Ifølge cheføkonomen er det ikke umiddelbart kritisk for Credit Suisse, der da heller ikke har efterspurgt flere investeringer.

Men det efterfølgende kursfald i både den schweiziske bank og resten af de europæiske banker vidner om, at aktieinvestorerne er overordentligt nervøse.

”Markedsreaktionen er et kraftigt vidnesbyrd om, at investorerne lige nu sidder på nåle. Vi kan også se, at investorerne nu hælder til, at ECB kun hæver renten med 0,25 procentpoint i morgen. Reelt set er det en form for tillidskrise, hvor investorerne er meget nervøse for, om der er flere skeletter i skabet, som vælter ud i de kommende timer og dage,” lyder det fra Søren Kristensen.

Han vurderer, at centralbanken vil holde øje med markedsreaktionerne helt frem til mødet, men i sidste ende løfte renten med 0,5 procentpoint.

”Vi forventer fortsat en fast hånd og en renteforhøjelse på 0,5 procentpoint, men intet er givet på nuværende tidspunkt. Det ses tydeligt på de finansielle markeder,” skriver Søren Kristensen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også