Watch Medier

Regnskab fra William Demant Invest bekræfter GN-ejerandel på knap 11 procent

William Demant Invests ejerandel på ca. 10,8 pct. af GN Store Nord væltede GN-bestyrelsens forslag om at rejse ny kapital.

Foto: Gn/pr

William Demant Invest, der er investeringsselskabet under William Demant Fonden, har mandag offentliggjort sit årsregnskab for 2022, hvoraf det fremgår, at det hårde år på aktiemarkedet sidste år omtrent har halveret markedsværdien af selskabets investeringer.

Samtidig bekræfter regnskabet også, at den ejerandel på over 10 pct., som William Demant Invest sidste år opbyggede i GN, er på knap 10,8 pct.

Af årsregnskabet fremgår det, at værdien af William Demant Invests GN-position var 2195 mio. kr. ved udgangen af sidste år ud af GN’s samlede markedsværdi på 20.450 mio. kr.

Det svarer til en aktiepost på 10,73 pct.

Det stemmer dermed nogenlunde overens med de blanke stemmer, der blev afgivet i forbindelse med et forslag om en kapitaludvidelse i GN i sidste uge, og som i sidste ende førte til, at udvidelsen ikke blev til virkelighed.

GN måtte trække forslaget om kapitaludvidelsen fra dagsordenen dagen før generalforsamlingen, fordi forhåndsstemmer havde vist, at der ikke kunne opnås tilstrækkeligt med stemmer for forslaget.

Forslaget krævede, at to tredjedele af den repræsenterede stemmekapital stemte for, hvis det skulle gennemføres.

59 millioner blanke stemmer væltede forslag

Ved selve generalforsamlingen oplyste dirigent Klaus Søgaard, at der havde været 242 mio. repræsenteret i afstemningen, hvoraf blot 1 mio. stemmer var repræsenteret fysisk ved selve generalforsamlingen.

De repræsenterede stemmer svarer til 44,1 pct. af den samlede stemmekapital i GN.

Af de afgivne stemmer var 70 mio. stemmer imod, mens 113 mio. stemmer var for. Det svarer til 28,9 pct. af stemmerne imod, og 46,7 pct. af stemmerne for.

Det efterlader samtidig 59 mio. afgivne stemmer, som må have været blanke.

Ifølge flere kilder, som MarketWire har talt med, tilhører de stemmer William Demant Invest, der officielt ejer ”over” 10 pct. af hele aktiekapitalen i GN, der har 137 mio. aktier i omløb med fire stemmer hver.

Det modsvarer 548,8 mio. stemmer. Hvis de 59 mio. blanke stemmer var William Demant Invests, svarer det til, at selskabet ejer 10,8 pct. af den samlede aktie- og stemmekapital.

Og det tal bekræftes altså i mandagens regnskab fra William Demant Invest.

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs