Pensionskassen P+ har tabt 53 millioner på Credit Suisses obligationer

Kollapset i Credit Suisse betyder, at P+ må se i vejviseren efter sin investering i bankens AT1-obligationer.
Foto: Reinhard Krause
Foto: Reinhard Krause
Af Marketwire

Den danske pensionskasse P+ havde for cirka 53 mio. kr. obligationer af typen AT1 i Credit Suisse før kollapset i den schweiziske bank, og pensionskassen ser nu investeringen som tabt.

Det skriver P+, der blev dannet i november 2019 ved fusionen mellem Danske civil- og akademiingeniørers Pensionskasse (DIP) og Juristernes og Økonomernes Pensionskasse, i en mail ifølge Bloomberg News.

P+, som har omkring 138 mia. kr. i investeringsaktiver, har også tabt nogle penge på sin position på 10 mio. kr. i senior usikrede obligationer i den schweiziske storbank og på sin beholdning på 3 mio. kr. i aktier i banken, der i weekenden blev købt for en slik af kollegaen UBS.

P+ siger, at den endnu ikke har besluttet, om det vil udforske lovlige midler til at få nogle af de tabte penge tilbage fra AT1-obligationerne, men at det ”vil følge udviklingen med interesse”.

Kollapset i Credit Suisse medførte, at den schweiziske stat pressede kollegaen UBS til at overtage Credit Suisse med en stor aktierabat på cirka 60 pct. samt en nedskrivning af værdien af AT1-obligationerne til nul. At obligationerne kom til at holde for før aktierne, bryder med den vanlige rækkefølge ved et sådant kollaps og har vakt både forundring og kritik internationalt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også