Watch Medier

Pensionskassen P+ har tabt 53 millioner på Credit Suisses obligationer

Kollapset i Credit Suisse betyder, at P+ må se i vejviseren efter sin investering i bankens AT1-obligationer.

Foto: Reinhard Krause

Den danske pensionskasse P+ havde for cirka 53 mio. kr. obligationer af typen AT1 i Credit Suisse før kollapset i den schweiziske bank, og pensionskassen ser nu investeringen som tabt.

Det skriver P+, der blev dannet i november 2019 ved fusionen mellem Danske civil- og akademiingeniørers Pensionskasse (DIP) og Juristernes og Økonomernes Pensionskasse, i en mail ifølge Bloomberg News.

P+, som har omkring 138 mia. kr. i investeringsaktiver, har også tabt nogle penge på sin position på 10 mio. kr. i senior usikrede obligationer i den schweiziske storbank og på sin beholdning på 3 mio. kr. i aktier i banken, der i weekenden blev købt for en slik af kollegaen UBS.

P+ siger, at den endnu ikke har besluttet, om det vil udforske lovlige midler til at få nogle af de tabte penge tilbage fra AT1-obligationerne, men at det ”vil følge udviklingen med interesse”.

Kollapset i Credit Suisse medførte, at den schweiziske stat pressede kollegaen UBS til at overtage Credit Suisse med en stor aktierabat på cirka 60 pct. samt en nedskrivning af værdien af AT1-obligationerne til nul. At obligationerne kom til at holde for før aktierne, bryder med den vanlige rækkefølge ved et sådant kollaps og har vakt både forundring og kritik internationalt.

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs