Ringkjøbing Landbobank lægger en fjerdedel til overskuddet

Stigende indtægter som følge af de højere renter er med til løfte Ringkjøbing Landbobanks bundlinje i første kvartal. 
Foto: Ringkjøbing Landbobank / Pr
Foto: Ringkjøbing Landbobank / Pr

Ringkjøbing Landbobank har i første kvartal leveret et overskud på 455 mio. kr. efter skat. Det er markant mere end i samme periode sidste år, hvor bankens overskud lød på 359 mio. kr. efter skat, viser det netop offentliggjorte regnskab. 

Det betyder også, at den børsnoterede bank nu kan bryste sig af en egenkapitalforrentning på 20 pct. 

Ringkjøbing Landbobank begrunder udviklingen med blandt renteniveauet, som siden sommeren 2022 er blevet forhøjet seks gange af Nationalbanken med samlet 3,2 procentpoint. 

Det er med til at løfte indtægterne, da banken har et beløb svarende til egenkapitalen placeret i Nationalbanken og i korte værdipapirer, skriver banken i regnskabsmeddelelsen. 

De højere renter betyder også, at banken ikke længere har udgifter til private kunders indlån under grænsen på 100.000 kr., ligesom indtjeningen på indlån også er forbedret. 

Mens renteindtægterne er steget betydeligt, ser det anderledes ud med med gebyrerne. Her er indtægterne faldet med 2 mio. kr. sammenlignet med første kvartal 2022. 

”Det marginale fald skyldes lavere indtægter fra værdipapirhandel, hvilket til dels er opvejet af stigende valutaindtjening,” skriver banken i meddelelsen. 


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også