Watch Medier

Omsætning spurter forbi milliarden hos ejendomsinvestor, men rentabiliteten skal op

”Vi er meget tilfredse med væksten,” lyder det fra driftsdirektør hos byudviklingsinvestoren Nrep. Massive investeringer i stab og international ekspansion koster dog på overskuddet.

Henrik Bender, driftsdirektør (COO) hos Urban Partners. | Foto: PR / Nrep

Nrep mere end fordoblede omsætningen i 2022, mens resultatet før skat skrumpede 60 pct. Top- og bundlinje lander således på hhv. knap 1,4 milliarder og 21 millioner. Førstnævnte tal er det højeste i byudviklingsinvestorens historie, mens sidstnævnte ikke er set lavere siden 2014.

Det fremgår af en netop offentliggjort årsrapport fra Nrep, der i dag udgør det største af fire ben i koncernen Urban Partners.

Når omsætningsvæksten ikke smitter direkte af på overskuddet, skyldes det ifølge Henrik Bender, driftsdirektør (COO) hos Urban Partners, ”markante investeringer i blandt andet nye fondsprodukter samt geografisk ekspansion ind i Tyskland og Polen”.

”Vi har i 2022 investeret massivt i en række initiativer, investeringsplatformen og dermed medarbejdere, der skal sikre, at vi kan indfri målsætningen,” siger Henrik Bender i en pressemeddelelse og peger på koncernens ambition om inden for fem år at øge investeringsporteføljen fra 150 til 375 mia. kr.

Rentabilitet skal op

I det forgangne år rundede personaleomkostningerne 800 mio. kr. – heraf gik tre fjerdele til lønninger – hvilket er 300 mio. kr. mere end året inden, og ved udgangen af 2022 var det gennemsnitlige antal fuldtidsansatte steget fra 385 til 590, mens det samlede antal medarbejdere lød på 688.

”Vi er meget tilfredse med væksten, men har en klar forventning om, at vores rentabilitet skal øges allerede i år og yderligere de kommende år,” lyder det fra Henrik Bender, der forventer, at fondsforvaltningshonorarer og andre indtægter i indeværende år stige 5-10 pct.

”Den organisation, som vi i løbet af 2022 har foretaget store investeringer i, vil også bidrage til at øge indtjeningen parallelt med intentionen om fortsat at støtte nye forretningsinitiativer.”

Ny kæmpefond

Så sent som i sidste måned kunne Urban Partners fortælle, at man havde rejst over 27 mia. kr. i den nyetableret ejendomsfond Nordic Strategies Fund V, der dermed blev ”den største af sin slags i Europa nogensinde.” 

Ved den lejlighed fortalte Rune Kock, adm. direktør hos Nrep, til EjendomsWatch, at ”det er det rigtige tidspunkt for os at trykke på speederen igen,” og han påpegede, ”at der kommer til at være et udskilningsløb på ejendomsniveau, hvor der vil være en vindende klasse, som vil være ejendom, der kan prale af lave CO2-udledninger.”

Urban Partners har i dag investeringer i 15 lande. Blandt investorerne kan nævnes Industriens Pension, Novo Holdings og Vækstfonden.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs