Nye offensive salgsmål driver Pandora-aktien op

Pandora øger salgsforventningerne med 7-9 mia. kr., meddeler smykkeselskabet på kapitalmarkedsdag. Aktien steg over torsdagen rundt 11 pct.
”Det overrasker mig faktisk, at man på toplinjeforventninger skruer op i forhold til de mål, der blev sat i 2021,” siger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen. | Foto: Pandora/pr
”Det overrasker mig faktisk, at man på toplinjeforventninger skruer op i forhold til de mål, der blev sat i 2021,” siger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen. | Foto: Pandora/pr
AF MARKETWIRE

Pandora skruer i forbindelse med smykkeselskabets kapitalmarkedsdag i London torsdag op for vækstmålene og sætter særligt forventningerne til toplinjevæksten op, og det er modigt midt i en usikker tid.

Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen, der følger smykkekoncernen aktie.

”De lancerer nogle meget høje mål for toplinjevæksten de kommende år, som er modige fra Pandoras side set, i lyset af hvor vi befinder os i verden i forhold til makroøkonomisk usikkerhed og uvished om forbrugslysten i de kommende år,” siger han til MarketWire.

Pandoras opjusterede vækstmål fik hen over torsdagen aktien til at stige kraftigt. Ud på eftermiddagen var kursen steget knap 12 pct.

Pandora har løftet forventningerne til omsætningen til 34-36 mia. kr., som indikerer en toplinjevækst på 7-9 mia. kr. fra de hidtidige forventninger om 27 mia. kr. i 2023, der heller ikke er langt fra det mål, der blev lanceret i den seneste strategiopdatering for omkring to år siden.

”Det overrasker mig faktisk, at man på toplinjeforventninger skruer op i forhold til de mål, der blev sat i 2021,” siger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen umiddelbart efter den nye melding.

Pandoras forventninger til den organiske vækst lyder på 7-9 pct. gennemsnitligt i perioden fra 2023-2026, hvor forventningerne til den sammenlignelige vækst - såkaldt like-for-like - er på 4-6 pct. En ekspansion af butiksnetværket skal efter planen levere de resterende 3 procentpoint til væksten.

Ebit-marginen ses samtidig endte på 26-27 pct. i 2026.

”Det afspejler stor tiltro til selskabet og dets evne til at manøvrere dygtigt igennem usikre farvande,” siger Søren Løntoft Hansen.

Løfter udbytteforventninger

I perioden 2024-26 venter Pandora desuden at kunne skabe frie positive pengestrømme på 16-17 mia. kr., og hensigten er at returnere 14-17 mia. kr. kontant til aktionærerne i perioden.

Ser man på 2022 sendte Pandora senest lige over 5 mia. kr. retur til aktionærerne.

”Derfor ligger målet lidt i forlængelse af den udbetaling, og det afspejler den positive udvikling for Pandora,” siger Søren Løntoft Hansen og fremhæver både den såkaldte asset-light-forretningsmodel og evnen til at generere frie pengestrømme.

Pandora-topchef: Vores nye vækstmål er ikke skøre

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også