Pensionskasser tager milliardnedskrivning på TDC

PFA og PKA har begge nedskrevet stort på deres investering i TDC, men sammen med ATP har de erklæret deres fortsatte tiltro til investeringen.
Pensionsselskaberne PKA, PFA og ATP har alle måtte tage store nedskrivninger på teleselskabet TDC. | Foto: Pr
Pensionsselskaberne PKA, PFA og ATP har alle måtte tage store nedskrivninger på teleselskabet TDC. | Foto: Pr
AF MARKETWIRE

Investeringen i den danske telegigant TDC har givet store nedskrivninger for i hvert fald to ud af de tre store danske pensionskasser, der sammen med australske Macquarie købte telegiganten af børsen for 40 mia. kr. i 2018. Det skriver Børsen.

PFA og PKA bekræfter store nedskrivninger i det forgangne år over for avisen, mens ATP ikke har ønsket at kommentere uden for regnskabsaflæggelse.

”Vi har fortsat tiltro til, at investeringen i TDC bliver både samfundsmæssigt værdifuld og vil bidrage med et stabilt og fornuftigt langsigtet afkast,” lød det i et fælles skriftligt svar fra de tre pensionskasser til mediet Inside Business, der skrev om nedskrivningerne tidligere på måneden.

Pensionsselskaberne lagde inklusive lån optaget i TDC i alt 20 mia. kr. ved købet og tegner sig for 50 pct. af aktierne. Der er dermed tale om en af de tungeste investeringer i pensionskassernes porteføljer.

Hos PKA har selskabet PKA Ophelia Holding, der står for TDC-investeringen, nedskrevet 1,039 mia. kr., eller omkring en fjerdedel af den opgjorte egenkapital på 4,2 mia. kr. Medregnet finansielle indtægter på 326 mio. kr. er egenkapitalen nu 3,5 mia. kr. og stort set på linje med udgangspunktet i 2018.

Nedskrivningen er ifølge PKA dog ikke forbundet med forretningen i TDC, men skyldes et højere renteniveau, som har løftet afkastkravene i markedet.

Også PFA har nedskrevet på investeringen, bekræfter pressechef Oliver William Gunner over for avisen. Også her oplyses det, at nedskrivningen ikke skyldes TDC’s resultater.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også