Bioporto sikrer sig afgørende amerikansk godkendelse af nyretest

Efter flere forgæves forsøg er det lykkedes for det børsnoterede danske biotekselskab Bioporto at få godkendt sin NGAL-test til diagnosticering af akut nyreskade i USA.
Bioporto-laboratorium. | Foto: Gregers Tycho
Bioporto-laboratorium. | Foto: Gregers Tycho
af marketwire

Bioporto kunne torsdag aften offentliggøre en amerikansk markedsføringsgodkendelse til nyretesten NGAL for patienter i alderen tre måneder til og med 21 år.

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har således godkendt testen, der kommer til at gå under navnet Pronephro AKI på det amerikanske marked, oplyser det danske biotekselskab i en børsmeddelelse.

Testen bruges til at påvise akut nyreskade hos patienter, og det er den første af sin slags, der godkendes til brug i børn og unge patienter i USA. Testen har været mange år undervejs og er tidligere flere gange blevet underkendt af FDA.

Ifølge Bioporto virker Pronephro AKI dog markant hurtigere end den nuværende standard på markedet og kan derfor være med til at redde liv.

Markedet estimeres i USA at være på 1,2 mia. dollar, mens det globale marked estimeres til at have en størrelse på omkring 3 mia. dollar, skriver Bioporto.

”Vi har opnået, hvad vi satte os for, og jeg er meget stolt af Bioporto-holdet, der har opnået dette nøgleskridt for selskabet, patienterne og vores aktionærer,” siger adm. direktør Tony Pare fra Bioporto i meddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også