Novo-aktien brager i rekord efter stærke data om vægttabspille

En pille, der kan give et vægttab på over 13 pct. på 12 uger. Det er, hvad data fra et fase-1-forsøg med et nyt lægemiddel fra Novo Nordisk stiller i udsigt.
Foto: Tom Little
Foto: Tom Little
af marketwire

Novo Nordisk-aktien er torsdag ude i en større kursstigning, efter at medicinalgiganten ved sin kapitalmarkedsdag torsdag har fremlagt stærke fase 1-data for vægttabsmidlet Amycretin i pilleform.

Aktien stiger hen over formiddagen 4,7 pct. til til rekordkursen 888,90 kr. fra et plus på 1,1 pct. inden offentliggørelsen af de nye data.

”Det er positive data, der er kommet, og det reagerer markedet på. Det smitter også af på Zealand,” siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink, der kalder Novo Nordisks data for ”imponerende”. 

I et fase 1-studie viste oral anvendelse af Amycretin et vægttab på 13,1 pct. efter 12 uger. 

Det meget efterspurgte vægttabsmiddel Wegovy, som Novo Nordisk allerede har på markedet, skal injiceres i patienterne, og det samme gælder for amerikanske Eli Lillys konkurrerende lægemiddel.

Amycretin bygger ligesom Novo Nordisk Nordisks diabetes- og fedmemidler Ozempic og Wegovy på GLP-1, men er hertil også bygget på hormonet Amylin. 

Novo Nordisks studiedata styrker også Zealand Pharma-aktien, der ligesom Novo Nordisk gør sig inden for medicin til vægttab. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også