Watch Medier

Bavarian i stort aktiehop efter vaccinekontrakt

Bavarian Nordics aktionærer reagerede positivt på nyhed om ny vaccineordre mod abekopper. Ambu steg efter direktørskifte.

Det blev velmodtaget på aktiemarkedet, at Bavarian Nordic har landet en ny ordre på sin vaccine mod abekopper. | Foto: Bavarian Nordic / PR

Der var ingen andre aktier på den københavnske fondsbørs, der kunne nå op på siden af Bavarian Nordic, der lå i toppen af eliteindekset dagen igennem, mens nyheden om udbrud af abekopper spredte sig.

De seneste dage er der opdaget smitte med abekopper i både Sverige, Storbritannien, Portugal og USA, mens 23 personer mistænkes at være smittet i Spanien.

Og en vaccinekontrakt til Bavarian Nordic var torsdag med til at cementere kurshoppet, da et unavngivet europæisk land bestilte en ordre af vaccinen Imvanex mod abekopper.

Aktien steg 29,5 pct. til 183 kr.

Sydbank ser positivt på den indgåede kontrakt med Bavarian om vaccineordren, selv om det må ventes at være en beskeden ordrestørrelse, eftersom selskabet fastholder sine forventninger til 2022, skriver senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen i en analyse.

Bavarian har som det eneste selskab en myndighedsgodkendt vaccine mod abekopper. I forbindelse med godkendelsen fra den amerikanske fødevare- og lægemiddelstyrelse, FDA, i september 2019 blev topsalgspotentialet for vaccinen opgjort til 65 mio. dollar.

Ambu i slutspurt

En time før lukketid kom Ambu med meddelelsen om, at medicoselskabet får ny direktør fra og med fredag. Det er Britt Meelby Jensen, der overtager tømmerne fra topchefen gennem de seneste tre år, Juan Jose Gonzalez.

Den nye chef har siddet i Ambus bestyrelse siden 2019.

Aktien i Ambu steg 9,1 pct. til 94,56 kr. Kort inden meddelelsen lå aktien i cirka 85,50 kr.

Mere fra Watch Medier

Lindhardt og Ringhof styrker sig med nykøbte Clio

Med overtagelsen af education technology-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for læringsmidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser - bl.a. af Clios adm. direktør.

Scan Global overtager små fragtfirmaer fra SAS

Det Kastrup-baserede logistikselskab Scan Global Logistics har i foråret foretaget en række mindre opkøb af virksomheder, som først nu er blevet meldt ud i kvartalsrapporten. Blandt dem er overtagelsen af to fragtfirmaer under flyselskabet SAS.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs