Watch Medier

Maersk oplever problem med krænkende adfærd blandt ansatte

Maersk oplever problemer med krænkende adfærd blandt sine ansatte til søs. Det erkender flådechef over for DR.

Maersks håndtering af krænkelsessager har ikke været god nok, erkender flådechef Palle Laursen. | Foto: PR/Maersk

Maersk oplever problemer med krænkende adfærd blandt sine ansatte til søs.

Det erkender Palle Laursen, der er flådechef i Maersk, over for DR.

”Jeg vil ikke komme med et konkret tal (for antallet af sager om krænkende adfærd, red.), men nok til. at vi anerkender, at vi har et problem,” siger han til mediet.

Rederiet fyrede i begyndelsen af februar fem ansatte i en sag om mulig voldtægt. Siden begyndte det at gennemføre interviews med sine godt 350 kvindelige ansatte.

”I den forbindelse er der kommet en del flere sager, som vi er ved at undersøge til bunds,” siger han.

Voldtægtssagen stammer fra oktober, hvor en 19-årig amerikansk kvindelig søofficer fortalte, at hun var blevet voldtaget om bord på et af Maersks skibe.

I en blog, der er skrevet i anonym form, skrev kvinden, at voldtægten fandt sted i 2019.

Efter sagen kom frem i oktober, blev de fem søfolk fra det pågældende skib først suspenderet og siden fyret. Oveni blev en undersøgelse af sagen startet.

Søndag kunne DR så fortælle en historie om en 31-årig skibskok hos Mærsk, der har modtaget adskillige sms-beskeder fra sin kaptajn, der opfordrede hende til at sende billeder af sig selv, når hun trådte ud af badet.

Ifølge Palle Laursen har Maersks håndtering af krænkelsessager ikke været god nok.

Derfor vil Maersk nu sætte massivt ind med en række målrettede tiltag, som skal være med til at skabe en kulturforandring om bord på rederiets skibe. Det siger flådechefen.

Man vil blandt andet indføre kurser for at bekæmpe den krænkende adfærd, og så oprettes der en hotline, hvor kvindelige ansatte til søs kan henvende sig, hvis de udsættes for denne form for adfærd.

Palle Laursen understreger, at det er rederiets ”absolutte topprioritet” at få arbejde på problemerne med krænkende adfærd så hurtigt som muligt.

Mere fra Watch Medier

Lindhardt og Ringhof styrker sig med nykøbte Clio

Med overtagelsen af education technology-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for læringsmidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser - bl.a. af Clios adm. direktør.

Scan Global overtager små fragtfirmaer fra SAS

Det Kastrup-baserede logistikselskab Scan Global Logistics har i foråret foretaget en række mindre opkøb af virksomheder, som først nu er blevet meldt ud i kvartalsrapporten. Blandt dem er overtagelsen af to fragtfirmaer under flyselskabet SAS.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs