Bestseller i rekordinvestering: Bygger logistikcenter i Holland til 2 milliarder

Den danske modekoncern Bestseller har underskrevet byggekontrakt på sin hidtil største enkeltinvestering, et nyt logistikcenter i Holland, som skal være knudepunkt for distribution til de europæiske markeder.
Fra venstre mod højre: Allan Kyhe Kjaergaard, logistikdirektør hos Bestseller, Jarl Frijs-Madsen, dansk ambassadør i Holland og Adam Elzakalai, rådmand for økonomiske anliggender og viceborgmester i Lelystad kommune. | Foto: Bestseller/PR
Fra venstre mod højre: Allan Kyhe Kjaergaard, logistikdirektør hos Bestseller, Jarl Frijs-Madsen, dansk ambassadør i Holland og Adam Elzakalai, rådmand for økonomiske anliggender og viceborgmester i Lelystad kommune. | Foto: Bestseller/PR

Landets største modekoncern, Bestseller, har sat blæk og underskrift på en kontrakt på byggeriet af et nyt logistisk knudepunkt i Europa, der får adresse i den hollandske by Lelystad til en værdi af 2 mia. kr.

Milliardprojektet med etableringen af Logistikcenter Vest skal smøre Bestsellers distributionskæde i Europa, som er modekoncernens største marked.

”Logistik er et stadig vigtigere fokusområde for Bestseller og hele detailbranchen. At øge kapaciteten og skabe en fleksibel forsyningskæde er afgørende for at få vores profukter frem til kunderne til tiden. Det er derfor, vi investerer ambitiøst og bygger dette højteknologiske og mere bæredygtige distributionscenter,” udtaler logistikdirektør Allan Kyhe Kjærgaard i en pressemeddelelse.

Centeret kommer til at ligge i Lelystad i Holland, som ligger 60 kilometer fra Amsterdam, med havne-, vej- og jernbaneadgang. Det nye logistikcenter skal fungere som et knudepunkt til at forsyne de europæiske markeder, og Bestseller vil i gang med byggeriet hurtigst muligt.

”Lelystad i Holland er det perfekte sted for logistikcentret. Placeringen vil bringe os tættere på vores vigtigste kunder og de største detailmarkeder. Da centret vil være afgørende for at understøtte vores vækst, ønsker vi at begynde byggeriret så hurtigt som muligt,” udtaler Allan Kyhe Kjærgaard i meddelelsen.

Forventes færdig 2026

Ifølge modekoncernen kommer logistikcenteret til at beskæftige 500 personer fuldtid, når det er oppe i fulde omdrejninger. En stor del af medarbejderne vil ifølge Bestseller være ingeniører, elektrikere og eksperter i logistik og forsyningskædedrift.

Adam Elzakalai, som er viceborgmester i Lelystad kommune, underskrev aftalen på kommunens vegne og lægger bl.a. vægt på, at logistikcentret har grønt fokus.

”Logistikcentret vil skabe masser af arbejdspladser. Det bliver en smuk, bæredygtig bygning, der opføres ved Flevokust Havn, og det bliver bestemt ikke den sidste. Der er stor interesse fra virksomheder for erhvervslokationer på Flevokust Havn,” udtaler viceborgmester Adam Elzakalai, der også er rådmand for økonomiske anliggender.

Centeret, som altså får navnet Logistikcenter Vest, forventes at være i fulde omdrejninger i 2026. Det bliver omkring 100.000 kvm, har Allan Kjærgaard tidligere fortalt til DetailWatch, og dermed dobbelt så stort som Bestsellers nuværende knudepunkt, der er Logistikcenter Nord i Haderslev. Derudover består Bestsellers netværk af ”bufferlagre” og mindre centre i Herning, Hedensted og Taulov, samt to i Holland og et i Spanien.

Også Jysk går med byggeplaner i området, men valgte for nylig at sætte byggeriet af et nyt logistikcenter i samme nabolag i bero på grund af krigen i Ukraine og usikkerheden i markedet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også