Watch Medier

Krænkelser på Maersk-skib efterforskes som straffesag

De to kvinder, der har sagsøgt Maersk i USA for ikke at tage ansvar i sager om voldtægt og sexchikane, har anmeldt gerningsmændene til US Coast Guard. Den ene sag er efter endt efterforskning oversendt til anklagemyndigheden, erfarer ShippingWatch.

Foto: Marcos Morenos/AP/Ritzau Scanpix

Et alvorligt strafferetligt efterspil er undervejs i to meget omtalte sager, hvor to kvinder i denne uge har sagsøgt Maersk ved en civil domstol i New York for ikke at beskytte kvinderne, da de blev udsat for henholdsvis voldtægt og seksuelle krænkelser på et Maersk-skib.

De to krænkelsessager er blevet anmeldt til US Coast Guard Investigative Service (CGIS), som er en amerikansk politimyndighed, der har ret til at efterforske konkrete, formodede kriminelle aktiviteter, som omfatter US Coast Guard-personale.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Lindhardt og Ringhof styrker sig med nykøbte Clio

Med overtagelsen af education technology-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for læringsmidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser - bl.a. af Clios adm. direktør.

Scan Global overtager små fragtfirmaer fra SAS

Det Kastrup-baserede logistikselskab Scan Global Logistics har i foråret foretaget en række mindre opkøb af virksomheder, som først nu er blevet meldt ud i kvartalsrapporten. Blandt dem er overtagelsen af to fragtfirmaer under flyselskabet SAS.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs