Watch Medier

CO2-fangst er Aalborg Portlands bedste klimakort – men også en risikabel satsning

Aalborg Portland søger statsstøtte til en milliardsatsning på fangst af CO2, efter at EUDP har vendt tommelfingeren nedad til projektet. Kommer pengene ikke i det første nationale udbud af CO2-lagring, vil Aalborg Portland dog ikke give op, lyder det fra direktør Michael Lundgaard Thomsen.

Aalborg Portland. | Foto: Niels Christensen

Den nordjyske cementproducent Aalborg Portland er Danmarks suverænt største CO2-udleder. Derfor vakte det opmærksomhed, da virksomheden i sidste uge meldte ud, at den bestræber sig på at skære 1,6 mio. ton CO2 af sin årlige udledning frem mod 2030 og dermed ende med en udledning på godt 600.000 ton om året.

Særligt en teknologi skal tage en stor luns: Nemlig CO2-fangst. Fra starten af 2026 satser Aalborg Portland således på at kunne indfange 400.000 ton CO2, som siden skal borttransporteres og lagres andetsteds.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs