Watch Medier

Novo stævner indisk konkurrent - vil blokere kopier af Saxenda

En indisk konkurrent har ifølge Novo Nordisk lavet en kopi af selskabets fedmemiddel Saxenda. Kopien vil Novo nu have stoppet ved en domstol i USA.

Novo Nordisk vil have stoppet kopi af fedmemiddel. | Foto: Novo Nordisk / PR

Novo Nordisk har stævnet indiske Orbicular Pharmaceutical Technologies ved en domstol i delstaten Delaware i USA for at blokere lanceringen af en generisk kopi af det danske medicinalselskabs fedmemiddel Saxenda.

Det skriver Bloomberg News.

I stævningen hævder Novo Nordisk, at en generisk kopi fra Orbicular vil krænke 18 af Novos patenter i forbindelse med det injicerbare middel til vægttab.

Hovedpatentet vedrørende Saxenda, den aktive ingrediens, er ikke omfattet af stævningen. Det patent udløber allerede til næste februar.

Novo har tidligere stævnet syv andre konkurrenter for at stoppe kopier af Saxenda. Teva blev i december beskyldt for at overtræde 17 patenter, som Novo Nordisk ejer, mens Novo i marts også stævnede EMS, Aurobindo Pharma, Sun Pharmaceutical Industries, Dr. Reddy’s Laboratories, Alvogen og Zydus Lifesciences.

Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs