Juraprofessor: Bør overveje rekonstruktion i Danmark

SAS-ledelsen risikerer at handle i strid med dansk lov, hvis den under rekonstruktionen i USA giver nogle kreditorer fordele frem for andre, vurderer juraprofessor. SAS er opmærksom på udfordringen, siger formanden.
Foto: Annika Byrde/NTB
Foto: Annika Byrde/NTB
af MarketWire

SAS-ledelsen risikerer at handle i strid med dansk lov, hvis den under rekonstruktionen i USA giver nogle kreditorer fordele frem for andre, vurderer juraprofessor. SAS er opmærksom på udfordringen, siger formanden. Det skriver Finans.

Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen, juraprofessor på Københavns Universitet, vurderer, at SAS vil have gavn af at bruge en dansk lov, der fra mandag åbner for at sætte en forebyggende rekonstruktion i gang i Danmark.

Med den konkursbeskyttelse - også kaldet chapter 11, som SAS i sidste uge fik tilladelse til at sætte i gang i USA, kan ifølge professoren ende med, at nye kreditorer, der skyder penge i selskabet, bliver stillet foran de gamle kreditorer.

”Hvis SAS ikke via en dansk forebyggende rekonstruktionsbehandling har sikret sig, at de nye kreditorer også har fortrin i Danmark, og danske SAS-selskaber derefter begynder at betale af på den nye gæld, før man betaler af til de gamle kreditorer, gør man forskel på ligestillede kreditorer. Det er i strid med dansk ret. Og som ledelse risikerer man at blive personligt erstatningsansvarlig,” siger Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen til Jyllands-Posten Erhverv.

SAS’ bestyrelsesformand, Carsten Dilling, fortæller, at selskabet er opmærksom på problematikken, men at det lige nu er for tidligt at søge om rekonstruktion i Danmark.

Han fortæller til Børsen, at selskabet ikke kommer til at diskriminere kreditorer, og at man primært har kigget på mulighederne for et parallelt rekonstruktionsforløb i Sverige.

SAS-ledelsen overvejer usædvanligt træk i strid med piloter

SAS kan forvente krav fra Apollo Rejser efter strejkekaos

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også