SAS vil hente strandede turister hjem først

Det vil tage et par dage, inden SAS igen er oppe i normale omdrejninger, men de turister, der er strandet i udlandet, vil blive prioriteret før andre, lyder meldingen.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
af ritzau og Marketwire

Der kommer formentlig til at gå nogle dage, før SAS igen flyver som normalt. Det skriver flyselskabet på sin hjemmeside, efter at det natten til tirsdag lykkedes at nå frem til en ny overenskomstaftale med de strejkende piloter. På grund af strejken har SAS’ trafik været præget af aflysninger og forsinkelser de seneste to uger.

Nu, hvor der er indgået en ny aftale, vender piloterne tilbage til deres arbejde, så flyene igen kan komme på vingerne. Der kommer dog til at gå nogle dage, før alt er tilbage ved normalen, lyder det fra SAS.

”Den normale drift genoptages så hurtigt som muligt. Der kan dog være yderligere trafikforstyrrelser og som følge heraf aflyste fly de næste få dage i takt med, at vi kommer tilbage til normal trafik,” skriver SAS på sin hjemmeside.

Men ifølge det norske nyhedsbureau NTB vil SAS-rejsende, der er strandet i udlandet, blive prioritet før andre rejsende

Det siger Tonje Sund, der er selskabets norske kommunikationschef, til nyhedsbureauet NTB.

Hun siger, at man sammen med en række andre - blandt andet charterselskaber, som SAS flyver for, ser på, hvor behovet er størst, og hvad der er praktisk muligt at gøre med hensyn til fly og mandskab.

SAS’ pressechef i Danmark, Alexandra Lindgren Kaoukji, fortæller, at det er svært at sige, hvornår flyselskabet igen flyver helt som normalt.

”Det kommer til at tage et par dage, inden vi er helt klar igen,” siger Alexandra Lindgren Kaoukji.

Det skyldes ifølge pressechefen, at flere af flyene har stået stille de seneste to uger. Derfor skal der bruges noget tid på at gøre dem klar, før de igen kan komme på vingerne, siger hun.

Flyvninger, der allerede er blevet aflyst under strejken, vil forblive aflyste.

SAS anbefaler sine kunder, at de tjekker status på deres rejse, inden de tager mod lufthavnen. Det kan de gøre på SAS’ egen hjemmeside. Det er også muligt at tjekke afgangs- og ankomsttidspunkt på et fly fra SAS på hjemmesiden for den lufthavn, som flyet flyver fra eller ankommer til.

Københavns Lufthavn: Strategisk vigtigt med SAS på vingerne igen

SAS-piloternes strejke afsluttes med ny overenskomst

Analyse: Selv efter ny pilotaftale står problemerne i kø for SAS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også