Watch Medier

De største gasforbrugere i fødevarebranchen nægter frivilligt at sadle om

Hos Carlsberg, Arla og Danish Crown er der ingen planer om at droppe gassen frivilligt.

Foto: PR

Skønt det for mange af de danske fødevarevirksomheder, som har det største gasforbrug, er muligt at droppe brugen af gas frivilligt, er der ingen planer om, at det kommer til at ske.

Det skriver Berlingske efter at have foretaget en rundspørge hos bl.a. Carlsberg, Arla og Danish Crown, der er på Energinets liste over såkaldt ikke-beskyttede gaskunder.

”Det er vigtigt for mig at sige, at vi er kun på varselsniveauet »early warning«, som er det laveste af de tre varselsniveauer. Så vi holder snuden i sporet og fokuserer på produktionen. Hvis det bliver nødvendigt, er vi klar til at omstille en væsentlig del af vores produktion til olie,” siger Jens Hansen, der er pressechef i Danish Crown, til mediet.

Derudover skriver Arla i en mail, at virksomheden er forberedt på forskellige scenarier, og at der er planer klar i skuffen for at sikre, at produktionen kan fortsætte, hvis der bliver lukket for gasforsyningerne.

Gassen kappet til Carlsbergs bryggerier i Polen og Bulgarien

Arla vil opbygge ekstra oliebuffer: Har kun til fire timers drift på vigtig fabrik

Danish Crown vil reducere naturgasforbrug med en femtedel

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs