Dansk selskab bag hormonfri prævention indgår aftale til en værdi af op til 2,6 mia. kr.

Cirqle Biomedical, der arbejder med præventionsteknologi, har indgået en aftale til en værdi på op til 360 mio. dollar, svarende til 2,7 mia. kr. Betalingen fra amerikanske Organon vil falde i takt med, at en række succeskriterier opnås. Derudover får den danske virksomhed en forhåndsbetaling på 10 mio. dollar.
Cirqle Biomedical har landet en stor samarbejdaftale med amerikanske Organon. | Foto: Cirqle Biomedical
Cirqle Biomedical har landet en stor samarbejdaftale med amerikanske Organon. | Foto: Cirqle Biomedical

Amerikanske Organon og det danske iværksætterselskab Cirqle Biomedical har indgået et partnersamarbejde og en eksklusiv licensaftale til et nyt og ikke-hormonelt potentielt præventionsprodukt. Det skriver Organon i en pressemeddelelse.

Cirqle Biomedical’s mål er at udvikle en ny non-hormonel præventionsteknologi til kvinder. Ideen er at forstærke den cervikale slims barrierefunktion på et molekylært niveau for dermed at forhindre sædceller i at nå frem til ægget, og ifølge meddelelsen tyder opmuntrende forskning på, at metoden virker.

”Som markedsførende inden for prævention mener vi, at det er afgørende at fremsætte nye muligheder for kvinder, især inden for ikke-hormonelle præventionsmidler, som er en kategori, der foretrækkes af mange med begrænsede muligheder,” siger Sandra Milligan, der står i spidsen for Organons forskning og udvikling, og fortsætter:

”Organon er forpligtet til at drive innovation på tværs at kvinders sundhed og samarbejde med virksomheder som Cirqle Biomedical for at støtte den tidlige videnskab og være med til at bringe nye løsninger frem, der imødekommer kvinders udækkede behov.”

Aftalen, der har en værdi på op til 360 mio. dollar, svarende til 2,7 mia. kr., vil komme som milepælsbetalinger i takt med, at en række succeskriterier opnås. Aftalen udløser også 10 mio. dollar i forhåndsbetaling til den danske virksomhed.

Her vil Cirqle Biomedical være ansvarlig for at udføre prækliniske undersøgelser i henhold til den aftalte forskningsplan, mens Organon har eksklusive rettigheder til at udvikle præventionsproduktet.

”Samarbejdet er en vigtig mulighed for at fremme vores prækliniske forskning, der udforsker dette produkts førsteklasses potentiale,” siger Frederik Petursson Madsen, der er adm. direktør for Cirqle Biomedical.

”Vi er glade for at slutte os til Organon for at udnytte Organons dybe ekspertise inden for kvinders og reproduktiv sundhed med det formål at lave potentielle forandringer for kvinder overalt, der bruger prævention.”

Sammen med franskmanden Thomas Crouzier, der er forsker på blandt andet MIT og ph.d. i biokemisk ingeniørvidenskab, stiftede Frederik Petursson Madsen i slutningen af 2018 selskabet Cirqle Biomedical.

Serieiværksættere afblæser børsnotering af prisportal

Ny klyngedirektør om dansk life science: ”Vi skal i liga med Boston, Tel Aviv og Helsinki”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter