Watch Medier

SAS stiger til vejrs efter låneaftale

SAS-aktien stiger kraftigt mandag morgen, efter at flyselskabet i weekenden kunne fortælle, at det er lykkedes at skaffe over 5 mia. kr. i nye lån.

Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

SAS-aktien åbner mandag morgen med en stigning på over 10 pct.

Lidt efter kl. 9 handler aktien således i kurs 0,77 svenske kr., svarende til 0,55 danske kr. Det svarer til en stigning på næsten 11 pct.

Stigningen kommer, efter at SAS i weekenden annoncerede, at selskabet har indgået en aftale med det amerikanske investeringsselskab Apollo Global Management om at levere finansiering på 700 mio. dollar, svarende til 5,1 mia. kr.

Pengene skal bruges til at få SAS gennem den konkursbeskyttelsesproces, der blev indledt tidligere på sommeren ved en domstol i New York.

Samtidig indebærer aftalen med Apollo, at investeringsselskabet har mulighed for at konvertere lånet til aktiekapital i SAS i forbindelse med den kapitalrejsning, der er nødvendig for at få selskabets genopretningsplan til at lykkes.

Sydbank-analytiker Jacob Pedersen har udtalt, at der er udsigt til, at Apollo med aftalen vil skulle ”danse kinddans” med den danske stat, der har erklæret sig villig til at øge sin ejerandel af flyselskabet fra de nuværende 22 pct. til op til 30 pct.

Analytiker: Amerikansk lån er nøglen til SAS’ overlevelse


Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs