Danske Bank fremhæver nye risici for virksomhedskunder

Med udsigt til en vinter med usikre råvarepriser bliver Danske Bank mødt af tre emner i dialogen med virksomhedskunderne.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Når Danske Bank taler med sine erhvervskunder kommer tre emner typisk på bordet i disse måneder med udsigt til en vinter, hvor der er stor risiko for store udsving i råvarepriserne.

Sådan lyder det fra erhvervskunderidrektør Christin Tuxen og virksomhedsøkonom Arne Lohmann Rasmussen i et indlæg i Børsen.

For det første går samtalen på, hvordan man sikrer sig bedst mod stigende energipriser. Dialemaet er, om man skal indgå fastprisaftaler eller have is i maven og tro på, at priserne falder igen. Derudover skal man - for det andet - se på, om det giver mening at opbygge store lagre.

”Mange virksomheder oplever fortsat stærk efterspørgsel, men lagre binder kapital og kan hurtigt tabe værdi, hvis recessionen rammer,” fremhæver skribenterne.

Endelig drejer samtalen for det tredje sig om nye politiske risici - eksempelvis i form af et pres for at bære en del af hele omkostningen ved inflationen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også