Vestas vil sælge vindparker som pakkeløsning

Vestas satser nu stort på at udvikle vindmølleparker helt fra bunden for at accelerere den grønne omstilling. I forvejen ejer Vestas en fjerdedel af havvindudvikleren Copenhagen Infrastructure Partners.
Vindparker som pakkeløsning er et nyt tilbud fra Vestas. | Foto: Gorm Branderup/ERH
Vindparker som pakkeløsning er et nyt tilbud fra Vestas. | Foto: Gorm Branderup/ERH
af marketwire

Der skal sættes turbo på udviklingen af nye vindmølleparker for at opfylde ambitionerne om grøn omstilling. Derfor tager vindmølleproducenten Vestas nu udfordringen i egne hænder. Planen er at udvikle vindmølleparker – helst helt fra bunden – og sælge projekterne sammen med Vestas-møller og servicekontrakter.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

”Der mangler projekter. Der er simpelthen ikke projekter nok til at facilitere den fornødne acceleration til den grønne omstilling. Der mener vi, at vi er godt positioneret til at tage den opgave på os,” siger Vestas’ direktør for digitale løsninger og projektudvikling, Thomas Alsbjerg, til Finans.

Initiativet er det seneste forsøg på at komme ned i flere led af vindmølleproduktionens værdikæde.

I 2020 købte Vestas sig ind i på en fjerdedel af havvindudvikleren Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) - men det kan vise sig at være ”risky business”, da selskabet kan ende med at konkurrere med egne kunder.

Men for Thomas Alsbjerg handler det grundlæggende om at udvikler flere projekter, og Vestas er derfor ikke konkurrerende, mener han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også