Svensk gensalgskæmpe rykker ind i Danmark og vil udfordre Den Blå Avis

Den store svenske online markedsplads for genbrugsvarer Tradera åbner i Danmark. Ambitionen er en halv million danske brugere ombord inden for to år, siger topchef.
Henrik Rasmussen er landechef for Tradera i Danmark, der nu gør sit indtog i Danmark. | Foto: Tradera/PR
Henrik Rasmussen er landechef for Tradera i Danmark, der nu gør sit indtog i Danmark. | Foto: Tradera/PR

Kampen om de danske genbrugskunder bliver intensiveret, efter den store svenske online markedsplads for genbrugsvarer, Tradera, for første gang planter flag uden for Sverige og åbner i Danmark.

Ifølge Stefan Öberg, der er adm. direktør og medejer af Tradera, er det stigende interesse for køb og salg af genbrugsvarer, der nu får platformen, der både tilbyder salg af og auktion over genbrugsvarer, til at tage skridtet ind på det danske marked.

“Vi har i en årrække mærket en stigende interesse for Tradera blandt danske kunder, især inden for tøj, ure og samlerobjekter. En stigende efterspørgsel og den geografiske nærhed er nøglefaktorer for at satse på det danske marked. Danmark er også kommet langt i sin cirkulære modenhed, og vi mærker, at der er en stor interesse for at handle brugt blandt danskerne,” siger Stefan Öberg i en pressemeddelelse.

Tradera har i dag over tre mio. svenske brugere ifølge selskabet, og målsætningen på det danske marked er at få 500.000 danskere med på platformen i 2024, skriver selskabet.

Henter landechef med erfaring fra forlag

Til at forløse den ambition har Tradera hyret Henrik Rasmussen som landechef, der tidligere har arbejdet med salg, marketing og ledelse bl.a. hos forlaget Lindhardt & Ringhof og filmdistributøren Scanbox.

Han fremhæver især Traderas auktionsfunktion som isbryder på det danske marked, hvor konkurrenterne tæller etablerede markedspladser som Den Blaa Avis, Trendsales og Gul & Gratis.

”Danskerne kender bedst auktioner fra auktionshusene, men i Tradera er det en fast funktion, som mange brugere har stor succes med. Jeg tror, at det bliver en vigtig brik for danskerne, der kan få en reel markedspris deres brugte varer - og købere kan ofte finde rigtig gode handler,” siger Henrik Rasmussen i meddelelsen.

Ifølge selskabet er der mere end to millioner genbrugsvarer til salg på Tradera i Sverige og ca. 1000 nye auktioner hver time. Forretningsmodellen bygger på provision på solgte varer på 10 pct. - i et spænd mellem to og 150 kr. - frem for faste annoncepriser.

Zalando gik solo med genbrugsplatform: ”Vi er her for det lange, seje træk”

Secondhand-platform buldrer frem – men har udsigt til hårdere konkurrence

Secondhand er modeindustriens vækstkomet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også