Watch Medier

Mærsk bestiller seks miljørigtige kæmpeskibe

Seks nye metanoldrevne containerskibe skal erstatte eksisterende skibe i 2025, meddeler Mærsk. Containerrederiet har nu bestilt i alt 19 skibe på grønt brændstof.

Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Ritzau Scanpix

A.P. Møller-Mærsk har bestilt seks store containerskibe, der kan sejle på grønt brændstof eller methanol.

Skibene skal bygges af sydkoreanske Hyundai Heavy Industries og får en kapacitet på 17.000 tyvefodscontainere, TEU. De vil alle blive leveret i 2025 og skal erstatte eksisterende kapacitet, fremgår det af en børsmeddelelse.

”Grøn methanol er den bedste skalerbare grønne brændstofløsning i dette årti, og vi er glade for at se, at flere andre redere vælge denne vej. Det tilføjer yderligere momentum til den hurtige skalering og tilgængelighed, der er nødvendig for at nedbringe prisen på grøn methanol og accelerere udviklingen af klimaneutral skibsfart,” siger Palle Laursen, der er direktør for Mærsks flåde og teknik, ifølge meddelelsen.

Mærsk har sat sig et mål om at være klimaneutral i 2040 og har også sat sig mål for 2030 for at sikre fremdrift mod 2040-målet. Blandt andet skal udledningen af drivhusgasser fra rederidriften reduceres med 50 pct. per transporteret container i 2030.

Med ordren har Mærsk bestilt i alt 19 methanoldrevne containerskibe. Når de indsættes vil de kunne spare klimaet for omkring 2,3 mio. ton CO2 om året.

Mærsks holder i øvrigt fast i sin strategi om, at flåden skal udgøre maksimalt 4,3 mio. TEU medregnet skibe, som er chartret, eller lejet.


Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs