Ingredienskoncern sætter ny Kalundborg-fabrik på pause

Et overophedet byggemarked med høje priser på materialer og specialister har fået ingredienskoncernen Chr. Hansen til at sætte en ny fabrik i Kalundborg på pause, indtil markedet er normaliseret.
Foto: Chr Hansen/PR
Foto: Chr Hansen/PR
AF MARKETWIRE

Chr. Hansens plan om en ny fabrik i Kalundborg, der skulle være med til at producere en særlig type mælkesukkerstoffer, HMO’er (humane mælke-oligosaccarider) til modermælkserstatning - er sat på pause på ubestemt tid.

Det fortæller finansdirektør Lise Mortensen fra Chr. Hansen.

”Vi har pauset den lidt. I sådan nogle store udviklingsprojekter er der nogle forskellige faser, og vi har gennemført det, der hedder konceptuelt design - og så har vi sat det hele lidt på pause, inden vi går ind i det, der hedder basic design,” siger hun til Marketwire.

”Det har noget at gøre med stålpriserne, adgang til de ingeniører, der skal tage den næste fase og så videre. Det er simpelthen et overophedet marked,” forklarer hun.

Lise Mortensen påpeger, at Chr. Hansen ikke er den eneste virksomhed, der tager en sådan beslutning.

Fabrikken i Kalundborg var sat til at skulle spille sammen med koncernens opkøb af det tyske selskab Jennewein, der er specialist i produktion af HMO’er.

”Kalundborg er helt klart på radaren forsat. Men vi er i den luksussituation, at vi godt kan vente, til stålpriserne stabiliserer sig, og markedet bliver normaliseret, fordi vi har produktionskapaciteten i Tyskland, og det her kører, som det skal,” siger Lise Mortensen.

”Kalundborg er ikke fjernet fra kortet. Vi kigger bare lidt på priserne, som jeg også tror mange private forbrugere gør for tiden,” siger hun.

Læs mere her:

Chr. Hansen løfter salget under vanskelige forhold

Chr Hansen foreslår udbytte på knap en milliard efter årsregnskab


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også