Analytiker: Royal Unibrew-nedjustering er negativt - men ikke en katastrofe

Royal Unibrew nedjusterede tirsdag aften sine forventninger for året, men selvom den slags aldrig er belejligt for investorerne, er det ikke en katastrofe, mener analytiker.
Foto: Royal Unibrew / PR
Foto: Royal Unibrew / PR
Af Marketwire

Det kommende regnskab for bryggeriet Royal Unibrew behøver ikke at være en katastrofe på trods af seneste nedjustering for året. Det er meldingen fra Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

”Nedjusteringer er aldrig velkomne og bliver sjældent godt modtaget af investorerne. Nedjusteringen på EBIT-niveau til 1,6 mia. kr. ligger dog ikke langt fra analytikeres forventninger, som allerede lå under selskabets egne tidligere udmeldinger,” påpeger han.

”Kursen vil formentlig falde, men nogen katastrofe er det ikke,” lyder forudsigelsen videre.

Nedjusteringen fra Royal Unibrew landede tirsdag aften efter den danske børs’ lukketid. Royal Unibrew regner nu med, at driftsoverskuddet, målt på EBIT, ender på 1600 mio. kr. mod førhen 1700-1850 mio. kr. i regnskabsåret 2022.

Buddet på salget præciseres sideløbende med, at det nu ses lande i den øvre ende af det udmeldte interval mellem 10.700 og 11.700 mio. kr.

De lavere indtjeningsforventninger forklares med lagernedbringelse hos kunderne i Italien, et hårdere prismiljø på tværs af alle forretninger og ændret forbrugeradfærd, som driver et negativ indtjeningsmiks.

Unibrew leverer flere detaljer 8. november.

Royal Unibrews canadiske opkøb får vigtig international rolle

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også