ECB vil hæve renten igen i december

ECB-cheføkonom mener, der vil komme endnu en renteforhøjelse fra den europæiske centralbank i december, men der er ikke længere grund til at gå frem med 0,75 procentpoint ad gangen.
ECB har på få måneder løftet renten fra negativt niveau til 1,5 pct.
ECB har på få måneder løftet renten fra negativt niveau til 1,5 pct.
AF MARKETWIRE

Den Europæiske Centralbank, ECB, vil hæve renten igen i december, men argumenterne for endnu en forhøjelse på 0,75 procentpoint er blevet svagere.

Det vurderer cheføkonom i ECB, Philip Lane, skriver Bloomberg.

”Grundlaget for at overveje en stor forhøjelse, så som 0,75 procentpoint, er ikke længere til stede. Med det, man allerede har gjort på et kumulativt grundlag, ændres fordele og ulemper ved en given forhøjelse,” siger han.

Han påpeger, at beslutningen fra centralbanken i december vil blive taget under hensyn til tidligere tiltag og til forsinkede effekter.

ECB har allerede hævet sin ledende rente med i alt 2,0 procentpoint siden juli, og samtidig befinder eurozonen sig sandsynligvis i en recession med inflationen muligvis tæt på sit højdepunkt.

Samtidig påpeger Philip Lane, at en mulig recession vil blive mild og med kort levetid, men advarede om, at begge parter i lønforhandlinger skal være forsigtige med ikke at sætte en løn- og prisspiral i gang.

”Virksomheder og arbejdstagere bør fuldt ud forstå, at inflationen vil falde i løbet af de næste år og nærme sig vores mål på 2 pct.,” siger han.

Det næste rentemøde i centralbanken er den 15. december.


Eurozonen: Inflationen tiltog mindre end ventet i oktober

Notat: Danske og finske banker ses overgå de svenske rivaler

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også