Watch Medier

H&M fyrer 1.500 ansatte på verdensplan og skal spare milliarder

Modetøjskæden Hennes & Mauritz har tidligere varslet besparelser, og nu kommer en global fyringsrunde godt to måneder efter varslede nedskæringer i Sverige.

H&M var i tredje kvartal betydeligt påvirket af stigende omkostninger, en ugunstigt stærk dollar og en afdæmpet købslyst hos forbrugerne. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Den svenske modekoncern Hennes & Mauritz, H&M, vil fyre 1500 medarbejdere på verdensplan, oplyser kæden i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke, i hvilke lande fyringerne sker.

Beslutningen kommer i kølvandet på en større spareplan, som H&M tidligere har annonceret. Den store spareplan kommer godt en måned efter, at kæden varslede nedskæringer i sine svenske butikker.

Kæden har omkring 107.500 fuldtidsansatte på verdensplan. Cirka 10.500 af dem arbejder i Sverige.

Det forventes at føre til årlige besparelser på cirka 2 mia. svenske kroner, hvilket svarer til cirka 1,36 milliarder danske kroner. Det ventes at kunne mærkes fra anden halvdel af 2023.

”Det omkostnings- og effektivitetsprogram, som vi har iværksat, indebærer en gennemgang af vores organisation, og vi er meget opmærksomme på, at der er kolleger, som bliver berørt af det. Vi vil støtte vores kolleger i at finde den bedst mulige løsning til deres videre færd,” siger adm. direktør Helena Helmersson.

H&M var i tredje kvartal betydeligt påvirket af stigende omkostninger, en ugunstigt stærk dollar og en afdæmpet købelyst hos forbrugerne. Omsætningen voksede i tredje kvartal med 3 pct. til 57.450 mio. svenske kr., mens den målt i lokale valutaer faldt 4 pct.

H&M står foruden hovedbrandet også bag brands som Cos, Weekday, Monki, Arket og &Stories.


Mere fra Watch Medier

Topchef tør ikke garantere stop for fyringer

Postnord i Danmark har annonceret et farvel til flere hundrede ansatte på grund af lavere aktivitet og stigende omkostninger. Topchef tvivler på behov for nye sparerunder senere i år og afviser, at selskabet generelt er på skrump.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs