Erhvervsstyrelsen undersøger forhold i Synoptik-Fonden

Ejerfonden bag Synoptik har mødt skarp kritik for at give millionopgaver til egne bestyrelsesmedlemmer. Nu undersøger Erhvervsstyrelsen sagen. ”En frivillig redegørelse,” siger formand.
Foto: Astrid Dalum
Foto: Astrid Dalum

Erhvervsstyrelsens fondstilsyn har bedt Synoptik-Fonden redegøre for en række forhold, der handler om bestyrelsesmedlemmers habilitet og økonomiske fortjenester, som potentielt er i strid med lovgivningen, skriver Berlingske.

Fonden er blandt andet blevet bedt om at redegøre for, i hvilket omfang bestyrelsesmedlemmerne er blevet erklæret inhabile i behandlingen af deres nærtstående virksomheder, og om inhabiliteten er blevet ført til protokols.

Fondstilsynets interesse for Synoptik-Fonden sker, efter at Berlingske i december beskrev, hvordan Synoptik-Fonden adskillige gange har hyret sine bestyrelsesmedlemmers egne virksomheder til at udføre opgaver for millioner, hvilket fik flere til at kritisere fonden.

I en mail til Berlingske skriver Synoptik-Fondens bestyrelsesformand, Jørgen Kjergaard Madsen, at fonden efter Berlingskes historier frivilligt sendte en redegørelse om sagen til Erhvervsstyrelsen.

”Siden da er Erhvervsstyrelsen vendt tilbage med nogle supplerende spørgsmål til redegørelsen, og vi fortsætter derfor den konstruktive dialog med Erhvervsstyrelsen,” skriver han til Berlingske, mens han ikke svarer på en række andre spørgsmål fra avisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også