Watch Medier

Ny amerikansk bank i problemer

Silicon Valley Bank fra Californien og den New York-baserede Signature Bank krakkede fredag. Mandag får en anden amerikansk bank hård medfart på aktiemarkedet efter likviditetsproblemer. 

First Republic Bank er den tredje bank på en uge, der er kommet i problemer. | Foto: David Dee Delgado

Amerikanske First Republic Bank falder omkring 60 pct. i formarkedet, selv om banken søndag aften annoncerede, at den har indgået aftaler med den amerikanske centralbank og JPMorgan og derved har sikret sig milliarder af dollar i likviditet.

Ifølge banken har den sikret sig adgang til mere end 70 mia. dollar via aftalerne, der blandt andet er indgået med Federal Reserve og JPMorgan Chase.

Meldingen virker dog langt fra til at have beroliget aktiemarkedet, der kan konstatere, at det er den tredje amerikanske bank, der er kommet i problemer i løbet af den seneste uge.

First Republic Bank falder 64 pct. i formarkedet til 29,52 dollar oven i et dyk på 14,8 pct. i fredags.

Nedturen kommer, selv om det amerikanske finansministerium i samarbejde med centralbanken, Federal Reserve, samt det statslige Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), der leverer indskudsforsikring til indskydere i amerikanske kommercielle banker, har gennemført flere tiltag for at sørge for, at kollapset i Silicon Valley Bank, SVB, ikke spreder sig.

Blandt andet beskyttes alle indskud i SVB, ligesom den amerikanske centralbank opretter en ny likviditetsfacilitet, der gør banker i stand til at låne penge hos den amerikanske centralbank ved at stille obligationer som sikkerhed.

Modsat da SVB skulle sælge sine obligationer til markedspris for at forsøge og dække kundernes indløsning af bankindskud, så vil obligationerne indgå til parværdi i likviditetsprogrammet.

Samtidig forsøger FDIC at finde en køber til den kollapsede Silicon Valley Bank via en auktion. Blandt andet er de britiske aktiviteter allerede overtaget af HSBC.

Derudover har myndighederne også overtaget kontrollen med den New York-baserede Signature Bank, der kollapsede fredag.

Mere fra Watch Medier

Jyske Bank skruer op for rentesatser

I modsætning til Nykredit fastholder landets tredjestørste bank, Jyske Bank, en rente på 0 pct. på almindelige lønkonti. Men renten hæves på udlån og på en stribe opsparingsprodukter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs