Watch Medier

Formand: To små håndfulde er tilbage som mulige købere af Carlsberg i Rusland

Feltet af mulige købere til Carlsbergs russiske aktiviteter er begyndt at skrumpe, siger bryggeriets bestyrelsesformand.

Foto: Pr

Interessen for Carlsbergs russiske bryggerier har været stor, og de mulige købere har været en broget skare, men antallet af mulige købere begynder at skrumpe.

Det fortæller bestyrelsesformand Henrik Poulsen ved selskabets generalforsamling i København mandag aften.

”Antallet af købere er reduceret til to små håndfulde,” siger formanden fra talerstolen.

Carlsberg råder over i alt otte bryggerier i Rusland, der har været til salg siden slutningen af marts sidste år, da selskabet tog den endelige beslutning om at udskille forretningen som en konsekvens af Ruslands invasion af Ukraine. Carlsberg har over 8000 ansatte i landet.

Mange lever ikke op til krav

Den store interesse skal dog samtidig ses i lyset af, at mange af de mulige købere ikke lever op til de krav, som Carlsberg har til en køber. Det er krav inden for bl.a. menneskerettigheder og gældende sanktioner, som spænder ben for flere af kandidaterne, fortæller formanden fra talerstolen.

”Her har vi erfaret, at vi ikke er det eneste selskab med det problem,” siger Henrik Poulsen.

På generalforsamlingen gentager han også, at Carlsberg på trods af de mange udfordringer fortsat forventer, at en salgsaftale kan blive underskrevet senest til sommer. Herefter afventer en nødvendig godkendelse fra de russiske myndigheder.

”Det er noget, som vi ingen kontrol har over,” siger han.

Kontrol er også blandt de primære årsager til, at flere af Carlsbergs internationale mærker fortsat vil kunne købes i Rusland, når bryggeriet efter planen har forladt landet.

”De vil indgå i transaktionen, for det er nødvendigt,” siger Henrik Poulsen med henvisning til, at flere udenlandske selskaber har oplevet, at deres virksomheder bliver nationaliseret, hvis de begynder at nedskalere forretningen.

Derfor vil mærkerne som minimum være en del af handlen for en periode, uddyber han.

”Uden de mærker vil der ikke længere være en interessant forretning,” siger formanden.

Stort set i mål med udskillelse

Sideløbende med salgsprocessen har Carlsberg været i gang med et omfattende arbejde med at udskille forretningen, og det arbejder nærmer sig sin afslutning.

”Vi er stort set i mål,” siger Henrik Poulsen.

Han uddyber, at det har været en lang proces, der samtidig har været mere omfattende end ventet.

Mere fra Watch Medier

Medie: Joe & The Juice er sat til salg

En mislykket kapitaltilførsel fra en saudisk investor har sat gang i en salgsproces for hele eller dele af juicekæden Joe & The Juice, skriver Børsen. Kæden har en bankgæld til SEB på ca. 1 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs