Watch Medier

Erhvervsmæglerkæde i skilsmisse — største afdeling går solo

Nordicals-kæden siger efter ”god dialog” farvel til Nordicals København. ”Vi skal hver vores vej,” siger direktør.

"Det er vigtigt for os, at vi har en virksomhed, der forandrer sig i takt med den stigende kompleksitet i ejendomsmarkedet," siger Jacob Lund, adm. direktør hos Nordicals København, der 1. maj forlader kæden og fortsætter med et nyt og endnu ikke offentliggjort navn. | Foto: PR / Nordicals

Erhvervsmæglerkæden Nordicals, der er til stede i hele landet, mister sin største og en af de mest indbringende afdelinger, når Nordicals København forlader kæden 1. maj.

I en pressemeddelelse lader Erik Andresen, adm. direktør i Nordicals, forstå, at parternes syn på kædesamarbejdet har været for forskelligt:

”Vi har løbende haft samtaler med forretningen i København om den retning, vi som erhvervsmæglerkæde ser os udvikle os henimod. Gennem samtalerne er vi blevet enige om, at vi skal hver vores vej i fremtiden,” udtaler han.

Han tilføjer, at ophøret af samarbejdet sker ”med en dyb respekt for begge parters visioner. En respekt, der ligger til grund for aftalen for udtrædelsen.” 

Naturligt næste skridt

Hos Nordicals København udtaler adm. direktør og partner Jacob Lund, at han ”glæder sig over, at alle involverede parter er positivt stemt for beslutningen” om at udtræde.

”Det er vigtigt for os, at vi har en virksomhed, der forandrer sig i takt med den stigende kompleksitet i ejendomsmarkedet, både nationalt og globalt. Derfor er vores udtrædelse det naturlige næste skridt i eksekveringen af vores strategi, hvor vores stærke internationale samarbejde med Savills fortsat er et nøgleelement,” udtaler han med henvisning til det internationale mæglerfirma, som Nordicals har en partneraftale i Danmark med.

”Vi ser tilbage på nogle gode år i Nordicals-regi og det gensidige gavnlige samarbejde med kædekontoret og de øvrige forretninger i kæden. Hvad vores nye identitet og setup indebærer, venter vi med at løfte sløret for lidt endnu,” udtaler Jacob Lund.

Hvordan Nordicals-kæden efter 1. maj vil agere på det københavnske marked står endnu ikke klart. 

”Nu har vi fra kædens side samtidig fået en anledning til at kigge grundigt på de muligheder, vi ser for os i fremtiden i forhold til, hvordan vi fortsat opretholder en stærk tilstedeværelse i hovedstaden, og her vil vi løbende melde de strategiske beslutninger ud,” udtaler Erik Andresen.

Fynsk skepsis

Allerede da Nordicals-kæden blev etableret i 2019 på grundlaget af det tidligere Nybolig Erhverv var der kritiske røster om kædesamarbejdet og dets indgriben i de enkelte mæglerfirmaers manøvrerum.

På Fyn forlod den mangeårige og højtprofilerede partner Bent S. Jensen kæden i 2020 og forklarede over for EjendomsWatch, at han ikke længere havde samme motivation.

Dengang lagde han ikke skjul på sin bekymring over kædesamarbejdets øgede centralisering:

”Man skal bare passe på, at man ikke tager gnisten og lysten til at være selvstændig fra folk. Det er vigtigt, at man beholder det med at være selvstændige, og at man hver især har sine kendetegn,” sagde Bent S. Jensen til EjendomsWatch.

De nuværende markedsvilkår med markant færre ejendomstransaktioner er en udfordring for mæglerfirmaerne. I sidste uge afleverede Colliers-kæden et 2022-regnskab med en resultatnedgang på 75 pct., og i projektmarkedet er den første konsolidering sket, da EDC Poul Erik Bech overtager københavnske Stad Projekt, der tidligere var en del af Danbolig-kæden.

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs