Watch Medier

Ejerkreds skyder trecifret millionbeløb i WS Audiology

For anden gang på tre år har høreapparatkoncernen fået en markant kapitalindsprøjtning af sine ejere, familierne Tøpholm og Westermann og kapitalfonden EQT. Det skriver Insidebusiness.

WS Audiologys hovedkvarter i Lynge i Nordsjælland. | Foto: Ws Audiology / Pr

Tøpholm og Westermann-familierne har sammen med kapitalfonden EQT skudt et samlet trecifret millionbeløb i høreapparatkoncernen WS Audiology. 

Det bekræfter koncernen over for Insidebusiness.

”WSA’s ejere, T&W Medical og EQT, har valgt at styrke likviditeten i selskabet i det nuværende makroøkonomiske miljø og har derfor foretaget en egenkapitalindsprøjtning på i alt 100 mio. euro,” skriver WS Audiology i en mail til mediet.

Det svarer til næsten 750 mio. kr.

Ifølge Inside Business kommer kapitalindsprøjtningen efter et år, der bød på et milliardtab for høreapparatkoncernen.

Underskuddet landede i det forskudte regnskabsår 2021/22 på 270 mio. euro, svarende til lige over to mia. kr., hvilket var en stigning fra 81,9 mio. euro året før.

I samme periode steg koncernens omsætning til 2,4 mia. euro – ca. 18 mia. kr. – fra 2,1 mia. euro i 2020/21.

WS Audiology er resultatet af en fusion mellem selskaberne Widex og Sivantos, der blev lagt sammen i foråret 2019. 

Det efterfølgende år, i efteråret 2020, måtte ejerkredsen, som dengang også bestod af de to familier og EQT, skyde kapital i selskabet. WS Audiology blev dengang tilført ca. en mia. kr., hvoraf ejerne indskød 50 mio. euro, svarende til lidt over 350 mio. kr. Derudover blev der optaget lån.

I januar 2021 kom det frem, at Tøpholm og Westermann-familierne havde overtaget rollen som majoritetsejer af fusionskoncernen fra EQT. Familierne ejer sine andele gennem det fælles holdingselskab T&W Medical. 

EQT har sine ejerandele i fondene EQT VII og EQT VIII.

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs