Novo Nordisk-topchef åbner for billigere fedmemedicin

Hvis de danske sundhedsmyndigheder er interesserede i at købe fedmemidlet Wegovy, kan Novo være klar til forhandling.
Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen åbner for første gang op for billigere fedmemedicin, hvis myndighederne vil købe det. | Foto: Stine Bidstrup
Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen åbner for første gang op for billigere fedmemedicin, hvis myndighederne vil købe det. | Foto: Stine Bidstrup
AF MARKETWIRE

Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør i Novo Nordisk, har for første gang åbnet for en diskussion om lavere pris på koncernens succesfulde middel til behandling af fedme, Wegovy.

Det gjorde han på Folkemødet i Allinge på Bornholm i TV 2-programmet ”Business Class”, skriver TV2.dk.

Wegovy har vist sig meget effektivt i forhold til at hjælpe overvægtige med at tabe sig, men prisen i Danmark på omkring 16.000 kr. om året er samtidig blevet kritiseret fra flere sider. 

Kritikken blev i tv-programmet igen bragt op af folketingsmedlem for SF Lisbeth Bech-Nielsen, som spurgte, hvor længe virksomheden skal have lov at tjene mange milliarder på sit patent. 

”Er der nogen, der har sagt, at vi ikke vil sætte prisen ned,” replicerede Lars Fruergaard Jørgensen.

”Det starter med, at der er nogle myndigheder, der er interesseret i at købe det,” sagde han som en henvisning til, at Medicinrådet har afvist at yde offentligt tilskud til præparatet.

Novo Nordisks topchef kritiserede myndighederne for ikke at anse fedme som et sundhedsproblem, og han pegede på, at tilskudsbeslutningen synes påvirket af, at fedme er en kronisk sygdom, som kræver vedvarende behandling. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også