Lundbeck overtager formandsskabet i Erhvervsfyrtårn Life Science

Hidtil har Novo Nordisk haft formandskabet under overskriften ”Sund vægt”.
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Den 1. august overtager Lundbeck formandskabet i Erhvervsfyrtårn Life Science fra Novo Nordisk.

Det skriver Danish Life Science Cluster, som er en del af hovedkonsortiet i Erhvervsfyrtårn Life Science, på klyngens hjemmeside.

Erhvervsfyrtårn Life Science er et erhvervsfremmeinitiativ, der er udpeget til at accelerere udvikling og vækst samt skabe aktiviteter, der blandt andet fremmer innovation, forretningsudvikling og grøn omstilling på konkrete sundhedsområder.

Senest har det konkrete sundhedsområde under Novo Nordisks formandsskab været under overskriften ”Sund vægt” – et fokus på bekæmpelse af svær overvægt.

Med Lundbeck i spidsen rykker fokus i stedet over på mental sundhed, hvor fyrtårnet med 72,8 mio. nye kr. i ryggen fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal arbejde for at finde løsninger, der kan forbedre borgernes psykiske helbred.

”Vi går ind til udfordringen af to hovedårsager : Dels fordi vi, som international virksomhed, ønsker at tage et ansvar og bidrage til at løfte den psykiatriske sundhedsbyrde, som det danske samfund står overfor. Dels for at bringe vores faglige og kommercielle viden videre til de små og mindre virksomheder, som i dette regi får mulighed for at udvikle nye innovative sundhedsløsninger og digitale koncepter inden for mental sundhed,” siger Lundbecks medicinske direktør, Karin Hamberg, i meddelelsen. 

Lundbeck skal som en del af formandskabet være frontløber i at skabe nye partnerskaber og samarbejdsprojekter mellem blandt andre videninstitutioner, erhvervshuse, virksomheder og sundhedssektoren.

Erhvervsfyrtårnene fik deres første bevilling i 2022, hvor Erhvervsfyrtårn Life Science modtog 72 mio kr. til at igangsætte initiativer, der arbejdede med sund vægt hos blandt andre skolebørn, gravide og på arbejdspladserne. 

38 private og offentlige partnere – heriblandt virksomheder, universiteter, pensionskasser, kommuner, hospitalsenheder og ministerier – har siden da været involveret i Erhvervsfyrtårn Life Sciences arbejde.

Erhvervsfyrtårn Life Science bliver branded som Copenhagen Life Science i udlandet. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også