Vinbar åbner med næsten udelukkende danske vine

I Odense står en vinbar med stort fokus på danske vine klar til at byde kunderne indenfor. Niveauet herhjemme er løftet, siger ejer. 
Danske vinproducenter har virkelig løftet niveauet, siger ejer af en ny vinbar med fokus på danske vine. | Foto: Joachim Adrian
Danske vinproducenter har virkelig løftet niveauet, siger ejer af en ny vinbar med fokus på danske vine. | Foto: Joachim Adrian

Onsdag eftermiddag åbner en vinbar med et overvejende fokus på danske vine på Kongensgade i Odense. 

Det skriver Fyens

Nærmere bestemt vil drinkskortet indeholde 65 danske vine, cidere, frugtvine og dessertvine – desuden der være fire udenlandske rødvine at vælge mellem. 

Dermed bliver Vino Værdsat, som vinbaren kaldes, den vinbar i Danmark med flest danske vine at vælge imellem, siger ejer Benjamin Mosskov til Fyens. Og det er ikke tilfældigt, for der er sket et markant niveauskift i den danske vinproduktion, siger han: 

“Det er gået fra næsten udrikkelige vine for 10-12 år siden til noget, der faktisk kan konkurrere med vine fra for eksempel Tyskland. De danske vinproducenter har virkelig løftet niveauet og udviklet deres teknikker. Klimaforandringer betyder, at dansk vin kan gå en stor fremtid i møde,” siger han og uddyber, at flere vinbønder eksperimenter mere med vinene. 

Danske vinbønder vil være kendte for sprød og frisk vin

Omkring halvdelen af vinene på Vino Værdsat er fra fynske vingårde. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også