Fibernetselskab får påbud fra Arbejdstilsynet efter sexchikane

Fibernetselskabet Wizer har fået påbud fra Arbejdstilsynet, der kritiserer flere forhold i selskabet, blandt andet krænkende og seksualiserende adfærd.
Flere Wizers 150 ansatte rapporterer om krænkende adfærd, lyder det. | Foto: Fiberalliancen
Flere Wizers 150 ansatte rapporterer om krænkende adfærd, lyder det. | Foto: Fiberalliancen

Der skal rettes op på en stribe forhold hos fibernetselskabet Wizer, der i midten af august modtog påbud fra Arbejdstilsynet, efter at tilsynet havde besøgt selskabet før sommerferien.

Ifølge tilsynets påbud er der dagligt ansatte, der oplever krænkelser og nedladende eller seksualiserende adfærd hos Wizer. I rapporten angives en række eksempler, som de ansatte har fortalt Arbejdstilsynet om.

Det skriver Version2.

”Vi vurderer derfor samlet, at arbejdet i Wizer udsætter ansatte for en sikkerheds- og sundhedsmæssig risiko. Utilstrækkelig forebyggelse af problemer med krænkende handlinger øger ansattes risiko for at få stress og stressrelaterede sygdomme som for eksempel angst, depression og hjertekarsygdomme samt for i nogle tilfælde at udvikle posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD),” lyder det i afgørelsen.

Wizer skal svare arbejdstilsynet om, hvordan påbuddet efterkommes senest 8. januar. 

Selskabet har det seneste par år solgt ud af kundeporteføljen til Fastspeed og BoligNet. Den kendte teleiværksætter, Frank Rasmussen var direktør i selskabet indtil for nylig, hvor han trådte tilbage.

Stifteren af Wizer, Søren Sundahl, siger til Version2, at han tager påbuddet alvorligt og nu vil tage skridt til at få rettet op.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også