Watch Medier

Novo Nordisk gør nyt forsøg på at få offentligt tilskud til fedmemiddel

Novo Nordisk har indsnævret en ny ansøgning om offentligt tilskud til fedmemidlet Wegovy, så tilskuddet nu kun skal gives til ”en begrænset gruppe”. Selskabet vil ikke oplyse, hvem det omfatter. 

Der ydes i dag ikke offentligt tilskud til vægttabsmidlet Wegovy. | Foto: Jim Vondruska/Reuters/Ritzau Scanpix

Novo Nordisk har på ny søgt om offentligt tilskud til selskabets fedmemedicin Wegovy i Danmark, selv om selskabet tidligere har fået afslag af Lægemiddelstyrelsen. I den nye ansøgning har Novo Nordisk indsnævret, så tilskuddet kun skal dække ”en begrænset gruppe”.

Det skriver Berlingske Business.

I 2021 til 2022 søgte Novo Nordisk om generelt klausuleret tilskud til svært overvægtige, der har en BMI på over 30 og livstruende sygdomme samt meget svært overvægtige med en BMI på over 35 og følgesygdomme som for eksempel type 2-diabetes.

Dengang afviste Lægemiddelstyrelsen ansøgningen, fordi styrelsen vurderede, at prisen for Wegovy ikke var retvisende for den behandlingsmæssige værdi for patienterne.

Nu søger Novo Nordisk om tilskud til ”en meget begrænset gruppe”. Selskabet ønsker ikke at oplyse, hvem gruppen omfatter, men håber, at indsnævringen vil gøre myndighederne mere positivt stemt.

Ansøgningen kommer efter resultater af et stort studie, der har vist, at Wegovy kan nedsætte risikoen for hjerte-kar-tilfælde med op til 20 pct.

I dag er det muligt at få tilskud på 25 eller 50 pct. af prisen fra Sygeforsikring Danmark, men ved udgangen af 2023 stopper tilskudsordningen på grund af stigende udgifter.

Den nye ansøgning kommer, samtidig med at de danske sundhedsmyndigheder arbejder på at begrænse offentlige tilskud til diabetesmedicinen Ozempic. Baggrunden for begrænsningen er blandt andet, at Danske Regioner forventer, at udgifterne til Ozempic vil stige til 1,1 mia. kr. i år.

Lægemiddelstyrelsen oplyser, at den i er gang med at behandle ansøgningen fra Novo Nordisk, men har i øvrigt ingen kommentarer.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs