Air France-KLM: SAS blev holdt tilbage af de gamle partnere

Topchefen i Air France-KLM mener, at SAS har haft en ulempe i Star Alliance.
Benjamin Smith, topchef i Air France-KLM, mener, at SAS er blevet holdt tilbage. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix
Benjamin Smith, topchef i Air France-KLM, mener, at SAS er blevet holdt tilbage. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix
Af marketwire

Topchef i Air France-KLM Benjamin Smith peger på, at SAS er blevet holdt nede og ude i kulden af de øvrige partnere i verdens største flyalliance, Star Alliance.

Det skriver Børsen.

SAS’ nye medejer og partner vil derfor nu arbejde mod at bruge sin nye rolle til at give SAS adgang til Air France-KLM’s eget, store og transatlantiske netværk. Det vil betyde, at SAS forlader den største og stærkeste bonusalliance, som SAS selv var med til at stifte, til fordel for Sky Team-alliancen.

Et skifte, der ifølge Air France-KLM-topchefen kan forløse et større potentiale for SAS, end hvad der hidtil har været mulighed for, skriver Børsen.

”SAS har haft en ulempe: Det har været i en stor alliance, men har ikke været medlem af et transatlantisk joint venture. De mest magtfulde flyselskaber i Star Alliance har holdt SAS tilbage. Det var vigtigt for interessenterne omkring SAS at slå sig sammen med en koncern, der ville invitere SAS ind i sådan et transatlantisk samarbejde,” siger Benjamin Smith ifølge avisen.

For nu har SAS understreget, at der på kort sigt ikke sker nogen ændringer for de op imod 6 mio. kunder, der er medlemmer af SAS’ Eurobonus-program. Det er dog endnu uklart hvordan og hvornår skiftet væk fra Star Alliance til Sky Team-alliancen gennemføres, og hvilke følger det kommer til at have for kunderne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også