Overnatningssteder venter stadig på penge fra Booking.com

Bookingportalen Booking.com har igen udskudt tidspunktet, hvor danske overnatningssteder kan forvente at få deres penge. Udsættelserne begyndte i forsommeren.
Hoteller og andre overnatningssteder venter fortsat på betalinger fra Booking.com. | Foto: Emil Agerskov
Hoteller og andre overnatningssteder venter fortsat på betalinger fra Booking.com. | Foto: Emil Agerskov
af ritzau

Danske overnatningssteder er stærkt frustrerede over, at bookingportalen Booking.com fortsat mangler at udbetale tilgodehavender.

Sagen blev tilsyneladende løst, da Booking.com i slutningen af september forklarede, at den ville få afviklet alle udeståender inden for få dage.

Det er også sket for langt de fleste, men en del danske hoteller og udlejere venter stadig på at få deres penge, og det kommer de formentlig til at gøre mindst et par uger endnu.

Dansk Erhverv har løbende rykket Booking.com for svar, og nu forlyder det fra onlineportalen, at de sidste tilgodehavender vil blive udbetalt i slutningen af denne måned.

Altså en forsinkelse på yderligere to måneder i forhold til den forrige udmelding, og det er under al kritik, mener Lars Ramme Nielsen, der er branchedirektør for turisme, oplevelse og kultur i organisationen Dansk Erhverv.

”Konflikten om udbetalinger fra Booking.com til mindre danske overnatningssteder har været Davids kamp mod Goliat. Det har været uacceptabelt og har nu over mange måneder blotlagt samfundsudfordringer, når tech-giganter har markedsdominans,” siger han.

Booking.com meddelte tilbage i forsommeren, at portalen på grund af tekniske problemer var nødt til at skubbe udbetalingerne nogle uger. Men pengene udeblev, og de skyldige beløb voksede, uden at der skete ret meget før september.

Oven i at tilbagebetale de sidste skyldige beløb har Booking.com fortalt Dansk Erhverv, at overnatningsstederne vil blive kompenseret, hvis de har ventet mere end 21 dage på en udbetaling. Præcis hvor meget kompensationen udgør, er dog uklart.

”Det præcise beløb afhænger af det udestående beløb og længden af ventetiden. Kompensation vil blive udbetalt som et engangsbeløb, som vil blive indsat direkte på partnerens bankkonto i slutningen af november,” hedder det i en udtalelse fra Booking.com.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også