Watch Medier

Tvivl om bæreevne: Milliardbyggeri kan ende som Esbjergs Atlantis

AP Pension og Esbjerg Kommunes 90.000 kvm byudviklingsprojekt kan ende med at synke i havet, fordi den kunstige ø, hvor projektet skal opføres, ikke kan holde til vægten. Borgmester maner til ro.

Stjernearkitekten Bjarke Ingels har tegnet den nye masterplan for Esbjerg Strand, der blev præsenteret i august 2022. | Foto: PR-visualisering / Education Esbjerg / Big

Den kunstige havneø på Esbjerg Strand vil ikke kunne bære vægten af det 90.000 kvm store byudviklingsprojekt, der efter planen skal opføres her. Det skriver Jydskevestkysten.

Den nye bydel, der er tegnet af arkitektfirmaet Bjarje Ingels Group (BIG), består af en ét kilometer lang karré med uddannelsesbygninger, hotel, restauranter, dagligvarebutikker, kontorer og flere hundrede ejer- og lejeboliger. Men det er for meget for den kunstigt anlagte ø, hvor byggeriet skal opføres, oplyser kilder med indsigt i planerne.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) bekræfter, at der pågår en proces, hvor byggeriet tilpasses de gældende forhold, men påpeger, at det ikke er ”usædvanligt for et projekt af den størrelse.”

”Det kan godt være, at det kræver en særlig forstærkning af øen, men det kan også være, at en forstærkning koster så meget, at det er bedre at flytte byggeriet en meter eller mere ind på havneøen, så vægten og trykket fordeles anderledes, og det hænger økonomisk sammen,” siger borgmesteren til Jydskevestkysten.

Projektet skal efterplanen udvikles i et samarbejde mellem AP Pension Ejendomme og Esbjerg Kommune gennem et fælles arealudviklingsselskab. Ankestyrelsen har dog endnu ikke sagt god for etableringen af dette selskab.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs